Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - červen 2022

Milí sousedé,

červnové vydání ÚZ je velmi bohaté na informace o veškerém dění v našem Újezdě.

Najdete v něm článek na téma bus pruh, o němž jsem slyšel řadu zkreslených informací, které již tradičně kolují po Újezdě. Po přečtení bude snad všem jasné, jakou strategií a směrem se současné vedení MČ ubírá. Zkazky o tom, že jsme vzdali možnost bus pruh realizovat, jsou patrně pouhým přáním úzké skupiny jednotlivců. Další z témat je věnováno zastávkám MHD Rohožnická a Blatov. K tomu doplním, že jsme kromě těchto dvou zastávek spustili také projekt realizace přístřešků na zastávkách všude, kde to je technicky možné. Máme zde historicky mnoho zastávek, které se dlouhodobě neřešily. Navazujeme tak na jejich postupnou opravu, ať to u nás vypadá zase o trošku lépe.

Na Rohožníku pomalu finišuje výstavba nového multifunkčního hřiště. I o něm najdete článek uvnitř čísla. Doufám, že se hřiště bude líbit a najde plné využití. Již teď nám občas někdo přeleze plot a jde to zkusit. Poprosím vás, vydržte do oficiálního otevření. V průběhu května jsem se sešel s členem redakční rady, zastupitelem Petrem Duchkem, který mě zpovídal na téma zdravotního střediska Rohožník a jeho budoucnosti. Věřím, že v článku naleznete odpovědi na otázky, které vás ohledně zdravotního střediska zajímají. A nejen to. Nastínil jsem v něm i představu rozvoje zdravotní péče u nás a vyjasnil, jak to vlastně bylo s doktory a proč měli obavu o svoji budoucnost v Újezdě.

Když jsem v jednom teplém dni měl jednání na radnici, přišla mi zpráva, že na Rohožníku vznikl nový aquapark a děti si ho užívají. To se jen spustila pítka a mlžítka, která jsme postavili na zatím třech místech v Újezdě. Již při prvním zátěžovém testu nadšených uživatelů byla zjištěna výrobní vada jednoho z ventilů mlžítka. Dětská radost z toho, že to už funguje, ale tuto lehkou nedokonalost naprosto převážila a dodavatel vše vyřeší k naší plné spokojenosti. Další mlžítko a pítko najdete na Blatově u rybníka a třetí u tenisových kurtů. Ať vám slouží a zpříjemní parné dny, které jistě letos přijdou. Dejte nám vědět, jak se nápad osvědčil a kde by případně mělo vzniknou další místo.

Jak jsem sliboval, zadali jsme rozsáhlou studii multigeneračního parku S21 – na směněném území mezi ulicí Dražickou a Druhanickou. Pokud půjde vše dobře, představíme vám připravovaný projekt v příštím čísle ÚZ.

Pomalu nám končí další školní rok. Když se ohlédnu zpět, tak bych rád poděkoval panu řediteli Skalovi nejen za práci, kterou ve své funkci odvádí, ale především za vzájemnou spolupráci, kterou jsme nastavili a která nám skvěle funguje. A to, že mě pan ředitel vždy porazí v kulečníku a někteří řeší, že se dokážeme bavit i mimo profesionální vztah? Tak se přidejte. Možná pochopíte, že i tohle dělá dobrou atmosféru a dobré vztahy. A možná mezi vámi najdu soupeře, nad kterým konečně vyhraju. Poděkování za spolupráci a nadšení pro věc směřuje i k našim paním ředitelkám mateřských školek. I zde máme korektní vztahy, vždy se mohou na vedení MČ obrátit a spolupráce funguje. Jsem rád, velmi jim za to děkuji a jsem kdykoliv k dispozici.

Přeji vám všem krásný červen a užívejte pokud možno slunečné dny.

váš starosta

Milan Samec

Milan Samec starosta.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz