Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - květen 2022

Milí sousedé,

máme tu květen, jeden z nejhezčích měsíců v roce. Měsíc, kdy se můžeme naplno pustit do projektů, které v zimě kvůli počasí realizovat nelze.

Mám velkou radost, že byla zahájena výstavba víceúčelového hřiště na Rohožníku. Projekt vzešel jako vítězný z participativního rozpočtu a po nezbytné administrativě v podobě projekčních prací a všech povolení se stavba plně rozběhla. Na výsledek se sám moc těším. Újezd tak získá další místo pro sportovní vyžití, a to rovnou pro několik druhů sportu najednou. V předstihu jsme v blízkosti sportoviště také vysázeli další stromy, kterých není nikdy dost. Místo tak vhodně doplníme kromě hřiště i o novou zeleň. V plánu máme i další následnou výsadbu po realizaci projektu. Předejdeme tak poškození dřevin v rámci stavby. Současně je zeleň součástí kompenzace pro místní obyvatele, kterým děkuji za velmi rozumný přístup a spolupráci. Snažili jsme se zapracovat všechny požadavky, které byly v rámci veřejného projednání vzneseny.

Chladnější počasí s mrazíky snad již pomine a budeme moci uvést do provozu prvky, které jsme pro vás dokončili již na konci loňského roku. Ano, jedná se o naše nová pítka a mlžítka. Pokud se tento koncept osvědčí, jsme připraveni osadit i další místa v Újezdě. Až si je vyzkoušíte, dejte nám vědět, kde by se vám líbilo mít další. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá. Dokončujeme sanaci povrchu psího parku v rámci projektu Z21. Posunulo to oficiální otevření psího parku na červen. Chceme mít jistotu, že prostor, který byl evidentně černou skládkou s velkým množstvím nebezpečného odpadu, bude řádně ošetřen a vaši pejskové v bezpečí. Současně připravujeme druhou fázi výstavby parku Z21. Zde bych opět rád poděkoval MHMP za finanční podporu.

Rada MČ projednala a schválila zadání zpracování koncepce stavebních úprav a analýzu stávajícího stavu budovy Ideal Lux. O objektu Ideal Luxu toho bylo již napsáno mnohé a mnohdy velmi zkresleně. Pravdou je, že minulé vedení vykoupilo tento vybydlený objekt pro záměr vybudování zdravotního střediska a sídla PČR. Tak hovoří studie, která jediná k záměru existuje. Bohužel již nebyl vypracován projekt, a především nebylo zajištěno celkové financování. Výstavba zdravotního střediska je finančně velmi náročná a bude zde nutná nejen spolupráce magistrátu, ale pravděpodobně i partnera, který by se na stavbě a provozu podílel. Studie nám dá jasné odpovědi a pomůže nám v hledání strategického partnera pro záměr. Stále věřím, že se nám podaří věc posunout dále. Vím, že to nebude jednoduché. Zvláště v dnešní době. O průběhu vás budeme informovat. Z čeho mám velkou radost, je posun v projektu nových přístřešků na zastávkách MHD. Již nyní běží přípravy rekonstrukce zastávek Blatov a Rohožnická. Obě zastávky tak přijdou o své „dominanty“ a tyto odporné stavby nahradí moderní přístřešky. Finančně a projekčně jsou akce připravené a já věřím, že se nikomu po těch starých nebude stýskat. Nové přístřešky máme v plánu osadit i na další zastávky, kde to bude technicky možné. Díky TSK se nám podařilo opravit zastávku Sudějovická směrem z centra. Historicky položené panely místo zastávky mě nejen urážely, ale zároveň nebyly úplně bezpečné. Rád bych dojednal i opravu celého chodníku, který k zastávce přiléhá. Tak si držme palce.

Přeji vám krásný květen a pohodu do vašich životů.

váš starosta

Milan Samec

Milan Samec starosta.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz