Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - duben 2022

Milí sousedé,

dnes bych rád začal poděkováním za velkou vlnu solidarity, již jste prokázali ve věci pomoci občanům Ukrajiny, kteří utíkají před válkou v jejich zemi. Situace se pomalu stabilizuje a náš tým již získal mnohé zkušenosti s touto situací, na kterou nikdo z nás nebyl připraven. Všem vám za to velmi děkuji. Spolu s Běchovicemi jsme se připojili i ke zřízení transparentního účtu, jehož číslo naleznete na str. 5 a kam můžete zasílat své příspěvky. S každým dnem si přeji, aby válka na Ukrajině brzy skončila. Již teď je tato země poškozena a bude se z toho dlouho vzpamatovávat.

Život u nás ale musí jít dál, a tak se pojďme podívat, co jsme pro vás připravili. Začnu hned v úvodu dobrou zprávou, těch není nikdy dost. Na Rohožníku zahájíme realizaci Multifunkčního hřiště, které zde dlouhodobě chybí. Když jsem nedávno šel Rohožníkem, zastavili mě mladí borci s dotazem, zda by zde nešlo postavit hřiště na fotbálek. K jejich velkému jásotu jsem jim ukázal místo, kde vznikne a sklidilo to velké nadšení. Tak snad se bude líbit i vám. Sledujte můj facebook, kde přináším aktuální informace o dění u nás. Výstavba takovéto parády tam bude určitě zdokumentovaná.

Rada MČ schválila zadání koncepčních studií rekonstrukcí komunikací. Jsou to ulice Bečvářská, Budčická, Bělušická, Pilovská, Chmelická, Hrádková a Lišická. Cílem je připravit projekt na rekonstrukci těchto nejvytíženějších komunikací. Jak jsem již informoval, vždy by komunikace měla obsahovat jednostranný chodník, vyvýšené křižovatky pro větší bezpečnost provozu a eliminaci závodníků. Součástí budou dále pásy zeleně, moderní osvětlení a parkovací místa. Takto je například řešena ulice Hulická, kde se podařilo od studie přejít přes projekt až po stavební povolení. Nyní požádáme o finanční krytí magistrát a přejdeme k realizaci. Dovolím si i připomenout, že cesta od studie po projekt a následné stavební povolení a výběr zhotovitele je velmi složitá. Samotného mě překvapil rozsah nutných povolení a čas, který to spotřebuje. Proto jsem rád, že jsme rovnou zadali další komunikace, kde již vznikají studie anebo jako v případě Nadějovské projekt rekonstrukce. Zároveň také byla dokončena studie ulic Zlivská a Zbýšovská. Je jaro a my pokračujeme s naším projektem parku Z21. V místě nového psího agility hřiště jsme objevili pod povrchem černou skládku a historickou navážku. Nyní probíhá sanace a brzy toto již nyní hojně navštěvované hřiště slavnostně otevřeme. Podařilo se nám získat dalších 6,5 mil. Kč na druhou fázi a můžeme tak pokračovat s realizací cest a začít budovat jednotlivá funkční místa. Bude to skvělé místo a moc se na něj těším.

V běhu je již také výběr zhotovitele pro opravu ulice Ježovická a následně stezku ke hřbitovu a na Sibřinu. Na tuto akci se podařilo získat 8,75 mil. Kč. Ježovická byla dlouho opomíjená, a tak jsme to změnili. Podařilo se nám získat od magistrátu i 3 mil. Kč na opravu elektroinstalace v MŠ Sedmikráska. Brzy se pustíme do rekonstrukce. Výstavba nové školky Sedmikráska běží podle plánu a v rámci stavby byly provedeny úpravy pro nižší energetickou náročnost budovy. Když se dnes podívám na ceny energií, byl to správný krok.

Máme toho připraveno mnohem více, ale o tom zase příště. Mějte pevné zdraví a užívejte jarní pohody, moji Újezďáci. A když se někde potkáme, klidně mi sdělte, co se vám líbí, anebo co vás trápí. Podíváme se na to.

Váš starosta

Milan Samec

Milan Samec starosta.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz