Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - únor 2022

Milí sousedé,

máme tu únor a s ním nové číslo ÚZ. Naleznete v něm kromě jiného i můj rozhovor na aktuální témata a také pohled na investiční projekty, které pro vás připravujeme. Pojďme se tedy v úvodníku zaměřit na další události, které nás čekají. Jako jednu z prvních bych rád představil unikátní možnost být u vzniku koncepce revitalizace našeho Rohožníku. Jak jsme vám slíbili, již delší dobu tuto věc připravujeme s IPR Praha a nyní již přecházíme do ostré fáze, v níž každý z vás může sdělit názor, jak si Rohožník představuje. Co se vám na něm líbí a co byste naopak chtěli změnit. Pamatujete ještě na naše téma, že Rohožník není Las Vegas? Teď máte tedy šanci změnit jeho tvář. Samozřejmě, že se tak nestane zítra, ale je třeba začít a nastavit směr, kterým půjdeme. Podařilo se nám totiž i dojednat odkoupení pozemků od ČD, a tak Rohožník již nebude rozdělený. Toto rozdělení bylo i jedním z důvodů, proč někde byla zeleň krásně uklizená, zatímco na pozemcích ČD tomu tak nebylo. Velký dík směřuje k magistrátu, který tuto nemalou investici přesahující 60 mil. Kč pro výkup pozemků na  Rohožníku uvolnil. Mám z toho opravdu radost. Po dokončení transakce jsme ihned připraveni s údržbou „drážní“ části ve stejné kvalitě, jako udržujeme část „policejní“. Věřím, že je to naposledy, kdy takto jednotlivé části označujeme. Brzy to bude již pouze náš Rohožník. Těším se na vás, až se tam spolu potkáme.

Když se podívám do kalendáře, vidím tam mnoho připravených akcí pro tento rok. Hned na začátku února to bude oslava 100. výročí názvu obce. Kromě jiného pro vás máme připravenou tematickou světelnou show.

Rozjel se nám i další ročník participace. Vy tak budete mít možnost navrhnout svůj projekt do hodnoty 1 mil. Kč, anebo následně hlasovat pro projekty navržené. Vítězný návrh a projekt bude rozpracován a realizován. Z minulého ročníku vzešlo vítězně Multifunkční hřiště Rohožník, které plánujeme realizovat v první polovině letošního roku.

Letos se opět zúčastníme již tradičního masopustu. Snad nám to situace dovolí. Plánujeme mnoho dalších kulturních akcí, které si snad společně užijeme a kde se společně setkáme. Některé jsme již oznámili. No a některé budou takové malé překvapení.

Když jsem přemýšlel, co nám v Újezdě kromě již zmiňovaných silnic a chodníků chybí, napadlo mě: A co zastávky MHD? Na mnoha místech chybí přístřešky a některé jsou již hodně zoufalé a možná snad i památkově chráněné. To je samozřejmě nadsázka, ale chceme to změnit. Všude tam, kdeto technicky bude možné, máme v plánu osadit moderní přístřešky, kde se můžete schovat před nepřízní počasí. No a Rohožnická a Blatov? Tak ty to mají již spočítané. Nebylo by moudré je odstranit bez náhrady, a tak plánem je jejich nahrazení právě něčím čistým, moderním a funkčním. Jako bonus bych rád na zastávce viděl ukazatel příjezdů autobusů. Ať je to cestování pro vás zase o něco komfortnější.

Psí park Z21 – Zbyslavská se finalizuje. Zjistili jsme bohužel, že je v místě původní navážka všeho možného, a tak sledujte aktuální informace na našich sociálních sítích a webu MČ, ať se vám tam pejsan nezraní. To by mě velmi mrzelo. Brzy park dokončíme a otevřeme. A vy si to společně budete užívat. Je to krásný projekt, který zde chyběl.

Přeji pohodový únor a jsem tu stále pro vás.

váš starosta

Milan Samec

Milan Samec starosta.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz