Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - prosinec 2021

Milí sousedé,

když jsem přemýšlel, kde začít dnešní úvodník, napadlo mě jedno přísloví. „Zdraví není vším, ale bez zdraví je všechno ničím“ - Arthur Schopenhauer. Zdraví je totiž nyní téma nás všech. Uvědomujeme si, jak jsme zranitelní a zároveň zjišťujeme, jak málo stačí a naše životy naberou jiný směr. Přejme si, ať tuto dobu přečkáme společně silní, a ne jednotlivě rozdělení. Mé přání je, aby se lidé nerozdělovali, ale naopak spojovali. Nenechme se vmanipulovat médii do rámců, které nás rozdělují a které mnohdy slouží zájmům úzké skupiny lidí k vyvolávání strachu a negativních pocitů často bez odborné znalosti věci. Ukažme, že dokážeme držet spolu nejen při vítězném tažení na mistrovství světa v hokeji nebo turnajích, jako bylo olympijské Nagano. Je to na každém z nás. Věřím, že tuhle dobu společně přečkáme a bude pro nás poučením, které přijmeme s pokorou a začneme se znovu radovat z maličkostí všedních dnů. Život se ale nezastavil a ani nesmí zastavit. Pojďme nyní k veselejším příběhům všedních dní.

Na první adventní neděli jsme již tradičně rozsvítili náš vánoční stroma novou výzdobu, kterou jsme pro vás společně připravili. Situace nám bohužel neumožnila zachovat původně připravený program, ale věřím, že si ho ještě užijeme, jakmile to bude možné. Potěšilo mě, kolik z vás na rozsvícení stromu dorazilo, a především přispělo na dobrou věc v rámci charitativní sbírky pro Světlušku. Částka přesahující 45 tisíc korun je naprosto úžasná a mám velkou radost, že Újezďáci mají srdce na správném místě. Mnohé finanční příspěvky jste navíc zaslali přímo na účet nadace a celková částka tedy bude ještě vyšší. Já vám všem za to moc děkuji.

Pozitivních zpráv není nikdy dost, a tak jsem rád, že se podařilo opravit další úsek chodníků, tentokráte v ulici Lišické u mateřské školky. Byl jsem tázán, jaký je systém oprav chodníků v Újezdě. Vzhledem k faktu, že náš rozpočet není bohužel dostatečně finančně silný, tak se z našich zdrojů provádí opravy nejvíce vytížených částí Újezda. Lidově řečeno, kde bude z opravy mít užitek co nejvíce občanů. Na velké opravy chodníků nebo budování nových musíme žádat o financování magistrát. Samozřejmě, že by bylo skvělé mávnout proutkem a všude bude chodník, ale žijeme v reálném světě, kde se zázraky dějí výjimečně. Na příští rok plánujeme například opravu chodníku u zastávky Sudějovická směrem na Rohožník, a to včetně této zastávky, pokud se podaří věc vyjednat s TSK. Blíží se nám navíc zima. A uvidíme, jaký stav chodníků, a především komunikací po ní zůstane. Letos to bylo velmi tristní a bylo nutné mnohá místa nákladně opravit. Zvládli jsme to a jsme připraveni i na příští rok. Stejně tak je připravena naše zimní údržba. Tedy, až se zima zeptá, my odpovíme a věřím, že budeme mít opět krásně uklizený Újezd.

Blíží se nám svátky klidu a míru. Já nám všem ze srdce přeji, ať jsou pro nás co nejklidnější. Ať je strávíme v pohodě se svými blízkými a alespoň na chvíli všichni zapomeneme na negativní věci kolem nás. Přeji nám všem pevné zdraví a mnoho štěstí do konce roku 2021 a po celý rok 2022.Jaké to bude, hodně záleží na každém z nás. Držte se, moji Újezďáci. A pokud vás něco bude trápit, dejte mi o tom vědět. Podíváme se na to.

váš starosta

Milan Samec

Milan Samec starosta.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz