Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - říjen 2021

Milí sousedé,

když jsem přemýšlel, čím začít dnešní úvodník, vzpomněl jsem si na sloupky zastupitelů v ÚZ, které se místo sdělení zastupitele, jak pracuje pro Újezd a co dobrého se mu podařilo, staly místem osobního napadání, nesmyslných obvinění, polopravd či rovnou lží. Mrzí mě, že tomu tak je, ale každý zastupitel si utváří svoji vizitku sám a laskavý čtenář si jistě svůj názor utvoří sledováním dění u nás. Čtení totiž mnohdy připomínají scénář ke katastrofickému béčkovému filmu, navíc velmi špatně obsazenému.

Pojďme ale k tomu, na co jste zvyklí v mém úvodníku. Shrneme si uplynulý měsíc a podíváme se i do blízké budoucnosti.

Když jsme začátkem roku 2020 úspěšně dokončili dostavbu naší hasičárny, nikdo netušil, že bude trvat rok a půl, než ji oficiálně otevřeme. A byla to velmi důstojná oslava. Zúčastnilo se jí nejen vedení HZS a SDH, ale i zástupci sdružení dobrovolných hasičů z okolí. Akce byla spojena s otevřením zbrojnice pro veřejnost a každý tak mohl nahlédnout do nového a moderního druhého domova naší jednotky. Tak ať se vám tam pěkně slouží a děkujeme za vaši práci pro nás všechny. Naši hasiči zároveň oslavili 95. výročí a připravili pro nás velmi zajímavé odpoledne plné zábavy a soutěží. Vše odstartovala spanilá jízda napříč Újezdem, kterou jste mnozí komentovali na facebooku a která se líbila. Mám velkou radost, že naši hasiči po mnoha letech mají nejen důstojné zázemí, ale zároveň že to je správný tým, který to vše dělá dobrovolně a s velkou chutí.

Když jsme u těch oslav, náš oddíl taekwonda Kangsim Dojang slavil 20 let. Při této příležitosti jsme si mohli užít celé odpoledne na akci, kterou pro nás uspořádali. A bylo se na co dívat. Když jsem se s Markem Doxanským domlouval, co vše bude k vidění, netušil jsem, jaký bude mít vše velmi pozitivní dopad. Nábor mladých bojovníku musel být brzy ukončen a zájem o členství v oddíle i nadále převyšuje kapacitu. Již víte, že jsem vždy rád součástí jejich akcí. I letos jsem mohl slavnostně uvést celou akci a štípnout si desku. Protože mám rád výzvy, příště to už asi bude muset být Ytong. V neposlední řadě ale děkuji celému oddílu za skvělou reprezentaci nejen na území ČR, ale i v zahraničí. S naší podporou můžete i nadále počítat.

Proběhl i týden zdraví, který vyvrcholil Dnem zdraví na multifunkčním hřišti a již velmi oblíbenou exhibicí Kangsim Dojang. Akci navštívila řada žáků naší ZŠ, ale i mnoho občanů, kteří se mohli nechat na místě vyšetřit a také získat cenné informace, jak lépe pečovat o své zdraví. Bohatý program celého týdne přilákal mnoho občanů k aktivnímu způsobu trávení odpočinku, a to je dobře. Zvláště v dnešní době. Děkuji všem, kteří akce připravili.

Zúčastnil jsem se i mnoha akcí našich seniorů a našich zahrádkářů. Děkuji za milé pozvání i vřelé přijetí. Probrali jsme mnoho témat a jsem rád, že jsem mohl všechny vaše dotazy zodpovědět. Jste úžasní. Velmi rád mezi vás chodím a těším se na další setkání. A snad i na nějakou tu akci, kterou pro vás, milí senioři, společně plánujeme. Snad nám to vyjde a nezhatí nám to různá opatření.

Blíží se nám volby, které rozhodnou o dalším směřování naší republiky. Zvu vás všechny do volebních místností 8. - 9. 10. Přijďte, prosím, volit!

Mějte krásný říjen, moji Újezďáci, všem přeji pevné zdraví bez podzimního nachlazení.

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz