Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - červenec, srpen 2021

Milí sousedé,

dnešní úvodník začnu událostí, která se odehrála před pár dny na jižní Moravě. Tato tragédie nás velmi zasáhla. Operativně jsem svolal mimořádné jednání rady MČ, která schválila adresnou finanční pomoc 120 tisíc korun nejvíce postiženým obcím. Konkrétně jsou to Mikulčice, Lužice, Moravská Nová Ves a Hrušky. V čase, kdy pro vás píšu tento úvodník, jsem dostal informaci, že do místa katastrofy odjedou i naši dobrovolní hasiči, kteří tak pomohou s likvidací následků řádění tornáda.

Pojďme ale k dění u nás, v Újezdě. Začnu velmi pozitivní zprávou. Rada MČ odsouhlasila, že převezmeme do správy cyklostezku, která bude zrealizována od křižovatky Staroklánovická x Čentická směrem na Klánovice. Vyřeší se tím konečně neutěšený stav chodníku, který je velmi nerovný, a i samotná chůze není komfortní. Budeme doufat, že zhotovitel bude brzy vybrán a započne samotná realizace. Dokončili jsme první fázi hřišťátka Druhanická. Ptáte se, proč je tam tak velký nevyužitý prostor. Plánujeme v  místě možnou realizaci hřiště na míčové sporty. Konkrétní podobu vám představíme a budete se k ní moci vyjádřit. Pokud vás napadá další možné využití prostoru, neváhejte nám to sdělit. Je vždy nejlepší, pokud si občané sami vyberou podobu veřejného prostoru. Rozjela se nám stavba mateřské školky. Máme schopný tým, který na stavbu bude dohlížet, a tak si přejme, ať se nevyskytnou žádné komplikace, které by ji ohrozily. V  současné době bohužel trh se stavebním materiálem trpí nedostatkem a ceny raketově rostou. Pokud vše zdárně dopadne, příští rok budeme mít skvělou novou školku. Já se na ní moc těším. Když jsme u projektů, které pro vás chystáme, musím zmínit i připravovaný projekt revitalizace pozemku u cvičáku. Realizovat by se zde měl zajímavý parčík, který tak propojí oblast u hráze s plánovanou cyklostezkou, která by měla spojit Újezd s Běchovicemi a protne cyklostezku na Koloděje. S kolodějskou paní starostkou jsme jednali i o propojení našich MČ cyklostezkou, a to v  jižní části směrem do Koloděj. Mohl by tak vzniknout velmi zajímavý okruh, který propojí zmiňované MČ.

Proběhlo výběrové řízení na ředitele naší školy. Komisi se představili tři kandidáti. Komise doporučila radě MČ jako nejvhodnějšího kandidáta současného ředitele, Mgr. Libora Skalu. Rada MČ na svém zasedání pana Skalu následně jmenovala a naše škola má ve svém čele nového ředitele. Jsem velmi rád za dosavadní spolupráci s panem Skalou. Jsme v intenzivním kontaktu a já si tuto spolupráci velmi chválím. Je totiž naprosto zřejmé, že pokud je chuť na obou stranách, může spolupráce velmi dobře fungovat. Přeji panu řediteli mnoho úspěšných let ve funkci a věřím, že naše škola se pod jeho vedením bude zdárně rozvíjet. Děkuji tímto i nové radní pro školství, paní místostarostce Ing. Kristýně Kopecké, která odvádí velmi dobrou práci a nastolená spolupráce je perfektní.

Milí Újezďáci, přeji vám krásné letní dny. Mnoho skvělých zážitků a pokud se chystáte na dovolené, tak si vše krásně užijte, a především šťastně se vraťte domů. A pokud vás něco trápí, dejte mi o tom vědět. Třeba i přes můj facebook https://www.facebook.com/milansamec.mcpraha21

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz