Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - červen 2021

Milí sousedé,

naše společnost se pomalu vrací k  životu, který jsme znali před covidem. Mnoho akcí bylo kvůli tomu bohužel zrušeno, ale my jsme samozřejmě dlouhodobě připraveni je uspořádat, a tak o ně nepřijdete. Aktuální informace najdete vždy na našem webu a facebooku. MČ má také aplikaci Mobilní Rozhlas. Tam jsou pravidelně poskytovány aktuální informace přímo do vašeho mobilního zařízení, a tak můžete být informování o oblastech, které vás v  našem Újezdě zajímají. S paní tajemnicí stále pracujeme na tom, jak k vám, našim občanům, lépe dostat informace. Adresa pro aplikaci, kde se dozvíte vše potřebné, je https://praha21.mobilnirozhlas.cz. Tamtéž najdete i postup, jak aplikaci dostat do vašich zařízení. Těším se na zpětnou vazbu, zda se vám líbí a co by bylo ještě možné zlepšit.

Když už jsme u akcí, které plánujeme, tak zmíním slavnostní otevření nového pumptracku na Rohožníku. Akce bude spojena s  turnajem ve streetballu „O koš starosty“, ke kterému vás tímto zvu a těším se, až si to 12. 6. od 13 hod. společně užijeme. Snad nám bude přát i počasí, které je letos značně nevyzpytatelné.

Co by to bylo za MČ bez pořádného letního kina. Pořídili jsme pro vás vše potřebné a první film, o kterém můžete hlasovat na webu MČ, se bude promítat 26. 6. na multifunkčním hřišti. Pokud se tento formát osvědčí, budeme v něm pokračovat i v dalších měsících.

Jak jsem vás již informoval, podařila se nám skvělá věc. Naše MČ postaví novou školku. Umístěna bude v  prostoru Masarykovy ZŠ. V květnu jsme zahájili výstavbu a položili základní kámen. Po dokončení výstavby a  otevření, plánovaném na příští rok, se díky přesunu školky z  budovy ZŠ do nových prostor uvolní kapacita pro naše školáky, která je již nyní nedostatečná. Financování celého projektu jsme vyjednali na magistrátu, kterému tímto děkuji. Pokusíme se do projektu i zaintegrovat moderní osvětlení pro větší pohodu našich dětí.

Dostávám od vás mnohé stížnosti na nerespektování dopravního značení a překračování rychlosti především v  bočních ulicích. Já vás plně chápu. Bohužel vedení samosprávy nemá žádné možnosti měřit rychlost vozidel či jinak pokutovat tyto přestupky. To přísluší policii, na kterou je nutné se obracet. Děláme to i my. A věřte, že bezpečnost je pro nás jednou z  priorit. Bohužel za chování neukázněných řidičů nemůžeme. Co ale můžeme, je podávání návrhů na různé úpravy značení. Jednou z  takových úprav bude snaha o snížení rychlosti na komunikaci Zaříčanská a Staroújezdská. Zde se podařilo s  panem místostarostou dojednat instalaci zpomalovacích polštářů, které významně sníží rychlost vozidel směřujících do zastavěné oblasti. Následovat by měla zvýšená křižovatka v  křížení ulic Zaříčanská a Lomecká. Věřím, že vás potěší i  plánovaná realizace přechodu přes Starokolínskou z  ulice Plhovská. Toto místo je dlouhodobě extrémně nebezpečné a já doufám, že tato stavba pomůže ke klidnému a bezpečnému překonání hlavní komunikace v  místě, kde se pohybuje opravdu velké množství našich občanů. Dokončujeme hřišťátko v Druhanické. Tak si připravte koule na pétanque. Již teď pomýšlím na nějaký malý turnaj.

Přeji vám vše dobré a těším se, až se potkáme při mém projíždění Újezda na koloběžce nebo na nějaké společné akci.

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz