Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - duben 2021

Milí sousedé,

zima se s námi již konečně rozloučila a začalo krásné jaro. Toto období mám vždy moc rád. Letos je bohužel poznamenáno výsledkem chaotického managementu naší vlády. Opakovaně jsme ujišťováni, že teď už je to naposled, co nás omezují v běžném životě. A stejně tak se opakovaně žádný ze slibů nikdy neplnil a neplní. Uvědomuji si, že za chvíli by se veškerá omezení mohla stát součástí našich životů. To rozhodně odmítám. Proto se vedení naší MČ rozhodlo podpořit váš aktivní odpočinek. Je prokázáno, že slunce a čerstvý vzduch přispívají k posilování imunity. Nezavřeli jsme na doporučení vlády naše hřiště, ale naopak je necháváme plně otevřená. Současně zajišťujeme pravidelnou dezinfekci herních prvků. Poprosím vás ale, dodržujte veškerá platná nařízení. Chápu, že vyznat se v tom, co aktuálně platí, je někdy tak složité, že jak se mají chovat, netuší ani ti, co to vymysleli a schválili.

S jarem přichází čas pro všechny cyklisty. Nejen pro ně jsme loni vybudovali nyní hojně využívaný a populární pumptrack na sídlišti Rohožník. Vydatná zima, ale zejména neukázněnost některých uživatelů se na jeho stavu podepsaly. Je to ale daň za přírodní povrch a my s tím počítáme. Proto již nyní probíhá plánovaná jarní údržba celé trati a já se těším, že skončí veškerá omezení a dojde konečně k oficiálnímu otevření. Máme v plánu různé další akce. Držme si tedy pěsti, ať je to co nejdříve.

Jednou z cest, jak k tomu dojít, je co nejrychlejší očkování všech občanů. S paní místostarostkou se snažíme pro naše občany zajistit mobilní očkovací tým, který by dorazil za námi, aby se především naši starší spoluobčané nemuseli složitě dopravovat k tomuto úkonu do některého z očkovacích center. Zároveň je velmi smutné, že naši praktici jsou k očkování již plně připraveni, ale nemají tolik potřebné vakcíny. Já věřím, že se paní místostarostce věc podaří dojednat. Záleží nám na tom. Chceme pro vás ten největší možný komfort.

Po zimě jsou některé komunikace, a to nejen u nás, tradičně plně výmolů a děr. Hlavní tahy má ve své správě TSK. Pravidelně je informujeme a požadujeme opravy. Komunikace v naší správě budou opravovány dle harmonogramu. Uvítáme, pokud nás budete informovat, kde všude se paní zima na jejich stavu nepěkně podepsala a my se pokusíme co nejrychleji zjednat nápravu.

V rámci projektu „Park Zbyslavská“ jsem slíbil, že zmizí nevhodně umístěná skládka materiálu a techniky u lesíka. Její prostor by se měl stát komunitním místem v rámci připravovaného projektu. Zadal jsem odboru majetku a investic její vymístění a v dohledné době tak definitivně zmizí. Odškrtnu si tak další věc, která mě jako občana velmi trápila.

Nová mateřská školka, kterou budeme stavět, má již vybraného zhotovitele. Pokud se něco zvláštního nestane, zahájíme brzy výstavbu. Máme zajištěný i velmi zkušený technický dozor. Věřím, že po nádherných tělocvičnách budeme mít v Újezdě další pěknou, a hlavně potřebnou stavbu. Řešení jednosměrek se posunulo dále. Brzy představíme odborně zpracovaný projekt řešení, který zohlední vše, co jste doposud k tématu panu místostarostovi sdělili a co bude realizovatelné. Stále platí, že jsem odpůrcem kličkované po Újezdě.

Držte se, milí Újezďáci. Jsem vám kdykoliv k dispozici.

Přeji vám krásné jaro.

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz