Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - březen 2021

Milí sousedé,

čas letí a máme tu březen. Když se ohlédnu zpět, musím tedy říct, že letos nám zima připravila nejedno překvapení. Nejdříve se zdálo, že nás jen tak upozorní nižší teplotou a prověří opozdilce s letním obutím. Jaké bylo překvapení, když nás zasypala přívalem sněhu, který jsme dlouho v Újezdě nepamatovali. Nehledě na předpovědi a statistiky minulých let, kdy byly zimy spíše mírnější, jsme již v průběhu loňska vypsali výběrové řízení na novou techniku pro údržbu Újezda, a to konkrétně nový traktor, který se zdál jako dobrá varianta pro úklid komunikací nejen v létě, ale i pro případ, že by zima měla tendenci nás potrápit. A dobře jsme udělali. Již s prvním přívalem sněhu jsme tak mohli přezbrojit z letní údržby na zimní. Naše statečné posádky, tvořené zaměstnanci údržby, naskákaly do mašin a v době, kdy Újezd ještě spal, prohrnovaly a odklízely nadílku sněhu a udržovaly silnice i chodníky v naší správě v co nejlepším stavu. Patří jim za to všem velký dík. Do některých lokalit jsme dle místních obyvatel přijeli poprvé. O to více nás těší, že plán zimní údržby zafungoval a jste s ním spokojeni. Bohužel, ne vše v Újezdě ale máme ve své správě. Dostával jsem mnoho dotazů, jak údržba funguje a mnohdy až zoufalé zprávy, a to především z „drážní“ části Rohožníku, že ti, co měli přijet, letos prostě nepřijeli a že Rohožník je přeci také Újezd. No  samozřejmě, že je! Vyhodnotili jsme tuto nenadálou a nepříjemnou situaci jako kritickou a v zájmu zachování zdraví a bezpečnosti občanů se objevily naše stroje i v této oblasti. Pro další roky bych uvítal možnost mít správu Rohožníku plně pod naší kontrolou. Jen tak zajistíme stejně kvalitní letní a zimní údržbu v celém Újezdě. Budeme o věci určitě jednat. Myslím, že jsme letos obstáli na výbornou a děkuji i za vaše slova uznání, která jsme obdrželi.

Jsem rád, že projekt výstavby nové školky vedle druhého stupně Masarykovy ZŠ pokračuje zdárně kupředu. Když čtete tento zpravodaj, měl by již být vybrán zhotovitel a následně započne realizace projektu. Podařilo se nám zajistit i celkové financování stavby. Zde patří velký dík magistrátu a všem, kteří finance vyjednávali. Pokud vše půjde dobře, tak za rok a pár měsíců budeme mít krásnou novou školku. Teď si ještě přát, ať se brzy změní situace s covidem, který se, doufejme, stane mementem a smutnou historií a školka bude plně sloužit našim dětem. Těším se, až ji společně otevřeme. Proto jsme vybrali i zkušený dozor stavby. Naše, teď již nová a dokončená hasičárna, je pro nás velký strašák. Sám vím, kolik stálo úsilí ji dokončit. Držme si společně pěsti.

Není to tak dávno, co jsem informoval o našem záměru vybudovat přechod přes hlavní komunikaci u Útesu. Situace v místě není vůbec dobrá a osobně jsem byl svědkem několika nerozvážných přebíhání hlavní komunikace. Součástí projektu bude i přisvícení a bezbariérový přístup z ulice Plhovská. Když už jsme u dopravy, rozhodli jsme se umístit nový přístřešek na zastávku autobusu Rápošovská, směr Rohožník. Děti se tak budou mít možnost v případě nepříznivého počasí kam schovat. Přeji vám všem krásné a pohodové jarní dny.

Opatrujte se, milí Újezďáci.

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz