Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - leden 2021

Milí sousedé,

rok 2020, který nás velmi potrápil náhlou pandemií covid-19, je za námi. Přinesl nám mnoho omezení, zákazů, nařízení a celkově významně zkomplikoval život každého z nás. Bylo nutné tento nepříznivý fakt přijmout a s nastalou situací se popasovat. Velký dík patří všem, kteří se ihned nebo postupně časem sami aktivně zapojili do pomoci ostatním, a to především těm nejvíce ohroženým. Jsem hrdý na naše hasiče a jejich nasazení. Děkuji všem učitelům, kteří i nadále budou mít velmi pestré povolání podle toho, jak PES zrovna ,,zaštěká”. Potěšilo mě ale především to, že na chvíli zvítězila vzájemná tolerance a úcta jednoho k druhému. Každý den tvořil nové hrdiny, a to nejen z řad lidí v první linii. Kéž by to takto bylo i v časech dobrých. Moc bych si to přál.

I přes zmiňované skutečnosti a jistá omezení jsme ale dále pokračovali v  našem slibu posunout Újezd vpřed. Podařilo se nám dokončit velkou parádu, a to rekonstrukci našich dosluhujících tělocvičen v Masarykově ZŠ a přinést tak nejen našim žákům, ale nám všem moderně zařízené a klimatizované prostory. Doufám, že brzy bude možné zdravé sportovní vyžití jako dříve. Koncem roku se podařilo zrealizovat další skvělou a dlouhodobě plánovanou věc, která trošku změní podobu západní části Rohožníku. Vysadili jsme zde novou alej a již se velmi těším, až se na jaře plně zazelená. Určitě ji ještě doplníme o další vhodné dřeviny a vytvoříme tak příjemné místo pro procházky v okolí.

Velmi často se skloňuje téma komunikací a chodníků. Opravu chodníků jsme realizovali v nejvíce exponovaných místech kolem hlavní komunikace a budeme v tom pokračovat i letos. Zároveň jsme zahájili přípravu rekonstrukce Nadějovské. Tato komunikace je velmi vytížená a rozhodně si zaslouží nejen kompletní rekonstrukci, ale i chodník a úpravu rychlosti. Stejně tak jako další komunikace v Újezdě, které máme v plánu. Tyto investiční akce jsou ovšem velmi finančně náročné a já věřím, že se nám podaří financování vyjednat s magistrátem. Již letos by mělo dojít k revitalizaci parku Zbyslavská, kde vznikne volnočasová odpočinková zóna a zároveň již několikrát zmiňované psí hřišťátko či agility hřiště, pokud chcete. Velmi mě nadchnul záměr využít stávajících dřevin a doplnit je o další vhodnou zeleň a prvky, jako jsou pítka nebo mlhoviště. Ta se ostatně objeví na více místech v Újezdě, což ocení především naši nejmladší občánci.

Další skvělou zprávou je, že v brzké době začneme realizovat připravovaný projekt nové mateřské školy v areálu Masarykovy ZŠ. Kromě krásné nové budovy tak získáme i větší kapacitu naší školy, kde doposud školka sídlí. Další věcí, na které dlouhodobě pracujeme, je realizace přechodu v místě u Útesu. Místo je extrémně nebezpečné a delší dobu zde nešel přechod vybudovat. Je toho ale mnohem více, co pro vás připravujeme. Postupně vás o všem budeme informovat.

Nový rok jsme uvítali nádherným ohňostrojem, který se dle reakcí líbil a já doufám, že ten příští se již bude konat v době, kdy nebudou žádná omezení a ten hnusný virus se stane historií, kam ho společně odpálíme. Přeji vám v roce 2021 jen to dobré, pevné zdraví a pokud vás něco bude trápit, prostě mi to dejte vědět. Podíváme se na to…

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz