Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - říjen 2020

Milí sousedé,

je tu další vydání vašeho zpravodaje. Začnu tím, co trápí nás všechny, ale především naše starší spoluobčany. Ano, situace s covid-19 se zhoršila, ale my jsme připraveni tomu společně čelit a opět se o  vás postarat, pokud se dostanete do tíživé situace. Sledujte nás na webových stránkách, případně facebooku a neváhejte nás kontaktovat po telefonu. Nebudete na to sami, náš tým je připraven vám pomoci. Úřad dále funguje a dezinfekce máme dostatečnou zásobu. Zkušenosti s jarní vlnou nyní plně zúročíme. Zvládneme to.

Bohužel situace znemožnila konání mnoha akcí, které jsme pro vás připravili, tak se na nás za to nezlobte. Vše si vynahradíme, jakmile tuto zvláštní dobu překonáme.

I přes nastalou situaci pokračujeme dále v projektech, které jsme naplánovali a připravujeme další projekty pro rozvoj Újezda. Když jsem koncem jara představoval plán výstavby pumptrackové dráhy na Rohožníku, věřil jsem, že se podaří dráhu vybudovat velmi rychle. Dráha vyrostla ze země a 11. 10. bude oficiálně otevřena. Zda jen střihneme pásku, nebo k tomu  proběhne plánované sportovně laděné odpoledne s programem, bude záležet na aktuální situaci. Dáme vám vědět na našem webu a sociálních sítích. Již teď ale můžete dráhu plně využívat. Buďte opatrní. Rád bych vás poprosil o dodržování provozního řádu, ať nám vydrží co nejdéle v kvalitě, v jaké byla postavena.

Jistě jste si někteří všimli, že pro vás realizujeme úpravu povrchu cesty za hřbitovem. Po dokončení by mělo být možné v klidu dojít či dojet nejen směrem k Ježovické ulici, ale i jižní cestou ke sibřinské škole. Jsem rád, že se podařilo najít společnou řeč s paní starostkou Koloděj a panem starostou ze Sibřiny. Naše společná vize je spojení naší městské části právě se sousedy tak, aby bylo možné se dostat bezpečně mimo hlavní komunikaci nejen pěšky, ale i na kole či koloběžce. Navazujeme tak na realizaci spojení Rohožník – Květnice, které si mnozí z vás tak pochvalují. Ty panely, co tam byly desítky let, byla prostě ostuda.

Podařilo se nám získat finanční prostředky na výsadku stromů, a tak se do toho hned pustíme. Pokud vše půjde dobře, ještě letos by mělo vzniknout nové stromořadí, které jsme pracovně pojmenovali „Alej Rohožník“ a které nám do budoucna pomůže odstínit stavbu přeložky I/12.

Rád bych se zmínil i o revitalizaci prostoru za zastávkou Zbyslavská. Zde  máme v plánu vybudovat krásný lesní park, kde bude kromě volnočasové odpočinkové části a sportovní části vybudováno i psí agility hřiště. Je skvělé, že se nám podařilo sehnat prostředky na realizaci tohoto záměru a okamžitě jsme rozjeli přípravné práce. Vznik malé kavárničky v tomto lesoparku by jen dodal atmosféru tomuto v současnosti neutěšenému místu.

Před nějakým časem jsem zde psal o nutnosti rekonstrukcí komunikací a výstavbě chodníků. Zadali jsme zpracovaní studie kompletní rekonstrukce pro ulici Nadějovská, protože se jedná o jednu ze strategicky položených komunikací a není pochyb, že s takovými se musí začít v prvním pořadí. Stejně tak je v plánu ulice Hulická a další. Budeme se současně snažit získat investiční krytí pro realizaci těchto záměrů, protože tyto akce z našeho rozpočtu kvůli jejich finanční náročnosti realizovat nelze.

2.-3. října a případně 9.-10. října budeme u nás volit nového senátora za  náš volební obvod. Dovolte mi, abych vás tímto pozval k volebním urnám. Já svého favorita již mám. A co vy?

Milí sousedé, přeji vám všem pevné zdraví a hodně pozitivní energie v nadcházejícím podzimu, který se již pomalu hlásí o slovo.

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz