Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - září 2020

Milí sousedé,

léto se pomalu blíží ke svému konci a doufám, že jste načerpali nové síly i pro nadcházející podzim, na který máme pro Vás připraveno mnoho aktivit a akcí, kde se společně potkáme a užijeme si to. Bohužel, jak už to v životě bývá, nic není jednoduché a změny pravidel, které nám naše vláda servíruje stylem starého krále z Pyšné princezny, nám to mohou nepěkně nabourat. Nyní, když tento můj tradiční úvodník čtete, může být zase vše jinak, což nám do značné míry ztěžuje plánování veškerých akcí pro Vás. My se s tím samozřejmě vypořádáme, ale někdy mi připadá, že už je toho moc, média nás zbytečně děsí v honbě za senzací a člověk pořádně neví, co se děje a  jaká je opravdu aktuální situace. Sledujte nás, pokusíme se Vám informace co nejpřesněji a především včas podávat. Pojďme ale k tomu, co se u nás děje a co nás čeká. Hned na začátku září proběhnou již tradiční Dny zdraví. Program naleznete uvnitř zpravodaje a aktuální informace na webu či facebooku MČ. Rád bych při této příležitosti zmínil fakt, že jsme vyslyšeli naše především mladé graffiti umělce a v Újezdě pro ně vznikne první „legál“, tedy prostor pro legální graffiti. Těším se na jejich tvorbu, protože když se to opravdu umí a je tam talent, baví mě to. Co mě ovšem nebaví, jsou výtvory neumělců, kteří nejenže evidentně nemají talent, ale navíc ani respekt k hodnotám a majetku nás všech. Jejich pokusy o „něco“ často potkáváme na zastávkách a fasádách objektů, což následně stojí nemalé finanční prostředky na jejich odstranění.

Nyní k tomu pozitivnímu. Jistě jste si všimli, že pokračujeme v opravách chodníků podél hlavní komunikace. Úspěšně jsme dokončili další etapu naproti Lidlu a máme dokončenou i etapu naproti Penny. Vaše kladné a děkovné reakce mě těší a zároveň motivují k další práci pro Vás. V rámci rozpočtu připravujeme další části chodníků k opravám a já doufám, že příští rok se pro tyto akce opět podaří vyčlenit finanční prostředky. Často se nás ptáte, zda by nemohl někde u Útesu vzniknout přechod pro chodce. Dovolte mi tedy sdělit, že na přechodu v tomto místě intenzivně pracujeme. Situace je tam totiž dlouhodobě kritická. Můžete si být jisti, že uděláme vše pro získání investičních prostředků k možné realizaci tohoto projektu. O věci Vás samozřejmě budu informovat. Tak nám držte pěsti, ať se to podaří. Je to již nějaká doba, co jsem Vám představil projekt pumptrackové dráhy, kterou pro Vás na Rohožníku připravujeme. Nyní, když čtete toto číslo zpravodaje, by mělo být již vše hotovo a pokud se Vám dráha líbí, dejte nám o tom vědět. Prázdninový čas jsme také využili k velké investiční akci rekonstrukce tělocvičen Masarykovy ZŠ. Jsem rád, že se podařilo získat finanční prostředky na tuto rozsáhlou akci a budu se těšit, až nejen žáci vběhnou do nových moderních prostor, které si naše škola jednoznačně zaslouží.

Začíná nám nový školní rok. Dovolte mi, abych z tohoto místa popřál hodně zdaru nejen našim dětem a nám, rodičům školáků, ale i všem kantorům, kteří jsou připraveni zvládnout nejen výuku, ale i případná omezení, která na nás budou uvalena. Máte můj respekt a naši podporu. Společně to zvládneme a já věřím, že čínská chřipka bude brzy pouhým připomenutím faktu, že jako lidstvo jsme prostě zranitelní. Mnohdy formou, kterou si nikdo z nás patrně ani nedokázal představit. Držte se, moji Újezďáci. A kdyby Vás něco trápilo, víte, kde mě najdete…

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz