Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - červenec, srpen 2020

Milí sousedé,

máme za sebou perný půlrok, který nebyl úplně jednoduchý. 

Prověřil schopnosti, odvahu a charakter nejednoho z nás. Jsem potěšen, že je mezi námi stále velmi mnoho schopných a obětavých lidí, kteří neváhali pomáhat v době, jež byla mediálně velmi náročná a vytvářela různé katastrofické scénáře, které se naštěstí nenaplnily. Můj dědeček, který byl mým životním mentorem, mě učil, že dobrá práce se chválí sama. Ano, jistě je to pravda, ale přesto jsem velmi rád pozval všechny dobrovolníky, kteří se přihlásili s pomocí pro nás všechny, přímo na úřad, kde jsem jim osobně za jejich práci poděkoval. Dědo, promiň, pokud vidíš, co se dnes děje, jistě bych dostal tvé svolení, na tvém moudru to nic nemění.

Když píši tento svůj již několikátý úvodník, příroda právě ukazuje svoji nespoutanou sílu. Dlouho nás trápila suchem, nyní nás zaplavuje proudy vody. Možná je to pro nás všechny upozornění, že je třeba ji brát vážně a že jsme zde na návštěvě, a tak se máme i chovat. V tomto ohledu od začátku našeho usednutí do vedení úřadu připravujeme projekty, které jsou s tímto faktem velmi úzce spojené. Primárně se jedná o zachytávání tolik potřebné vody v krajině a revitalizaci zeleně v naší MČ. Na toto téma mě vyzpovídal člen redakční rady zpravodaje, pan Michal Hazdra. Náš rozhovor naleznete uvnitř čísla.

Pustili jsme se s plnou parádou a nasazením do opravy chodníků kolem hlavní komunikace v místech, kde to bylo dlouhý čas neřešeno a kde je to zkrátka nejvíce potřeba. Tyto akce jsou časově i finančně náročné, a tak jsem velmi rád, že se podařilo vyšetřit finanční prostředky a věci se daly do pohybu. Chodník naproti Lidlu, směřující od hlavní křižovatky směrem k lékařům, byl v žalostném stavu. Ne, že by jinde byla situace o mnoho lepší, ale já stále věřím, že se podaří prosadit kompletní rekonstrukci hlavní komunikace, a tím i všech chodníků podél. Posouváme to stále vpřed, i když nás všechny přibrzdila ta nevítaná čínská chřipka.

Ještě než začaly prázdniny, pustili jsme se do rekonstrukce tělocvičen naší školy. A když něco dělat, tak pořádně. Velmi náročná investiční akce dá nejen našim žákům moderní prostory pro sport a dnes tolik potřebnou pohybovou aktivitu, ale budou využity i širokou veřejností.

Projel jsem si na své dnes již populární koloběžce Újezd a zjistil, že jsou zde mnohá kolizní místa, kde je velmi silný provoz. Neváhal jsem a nechal jsem na tato místa osadit zrcadla do křižovatek, která jednoznačně zvyšují bezpečnost a přehlednost nejen pro motoristy, ale cyklisty, koloběžkáře a pěší. S bezpečností dopravy to myslíme vážně.

Velmi mě těší, že se u nás opět rozjíždějí sportovní akce. Proto jsem s  nadšením svojí záštitou podpořil první ročník Újezdského KoloBěhu, který pořádá parta nadšenců z Tři pro zdraví, z.s. Již teď se těším na další společnou akci, ke které Vás velmi rád včas pozvu.

Milí moji Újezďáci. Přeji Vám všem krásné prázdniny a pohodový čas letních dovolených. Odpočiňte si po velmi náročném období a načerpejte zpět svou sílu. A pokud Vás trápí něco, v čem Vám mohu být nápomocen, neváhejte mě kontaktovat.

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz