Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - prosinec 2019

Milí sousedé,

dnešní den, kdy píší tento sloupek, je pro mě tak trochu sváteční. Podařilo se nám opět zprovoznit zastávku MHD Rápošovská. Skončil tak nesmyslný kolotoč odvolání ve věci topolů u školy. Magistrát hlavního města Prahy potvrdil výsledek rozhodnutí řádného řízení, tedy že je možné všech 33 topolů pokácet, a tím opět otevřít autobusovou zastávku v jejich blízkosti. Ujišťoval jsem vás, že jakmile bude řízení skončeno, jsme připraveni v co nejkratší době konat. Jsem rád, že jsme dostáli tomuto slibu a nyní již děti opět mohou bezpečně a v klidu vystupovat u školy jako dříve. Já osobně si budu velmi dlouho pamatovat, kdo jsou představitelé spolku Újezdský STROM, kteří se v tomto řízení odvolávali, a kolik úsilí jsme celé této nesmyslné kauze museli věnovat. Současně mi je velmi líto, že jste toho museli být součástí.

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

15.11. proběhl na našem úřadě den otevřených dveří. Mohl jsem ve své kanceláři přivítat některé z vás, a především žáky třetích tříd naší základní školy. Bylo to velmi příjemné setkání, kde se naši žáci po počátečním nesmělém rozkoukávání mohli zeptat na vše, co je napadne. Některé dotazy byly přímo na tělo, ale všechny byly zodpovězeny. Vědí tedy již, čím jsem chtěl být, jakou mám rád barvu, jaké je mé oblíbené zvíře i jaký mám plat a automobil. Akce se natolik vydařila, že žáci 4. tříd projevili okamžitě zájem se v mé kanceláři zastavit také. Milí žáci, počítám s vámi a již teď ladíme termín, kdy vás na úřadě uvítám.

V listopadu proběhla již tradiční zábava pro naše seniory. Na tuto akci se vždy velmi těším a ani letos to nebylo jinak. Vyslechl jsem mnohé vaše životní příběhy, radosti i strasti. Došlo i na tanec a na parketu jsme to společně pěkně rozbalili. Děkuji všem, kdo se o akci zasloužili a  MUDr.  Zuzaně Dastychové za roli konferenciérky celého odpoledne.

U tenisových kurtů pro vás stavíme nové hřiště na volejbal, které by mělo být do Vánoc dokončeno. Mnohá sportoviště nám v Újezdě stále chybí a pokusíme se časem vybudovat další hřiště pro různé aktivity. Vše je samozřejmě spojeno s investicemi, o něž se budeme snažit i  nadále a věřím, že se nám podaří na zajímavé projekty finance získat.

V listopadu mi také připadla čest přivítat naše nejmenší občánky. Akce byla jako již tradičně skvěle připravena a jako malý dárek si každý občánek odnášel památeční fotografii na tento slavnostní den.

Blíží se nám vánoční svátky, dovolte mi vám všem jménem svým i jménem vedení úřadu městské části popřát mnoho zdraví, to je v dnešní době naprosto nejdůležitější. Užijte si pohody a přeji dobré vykročení do roku 2020. Ať je nastávající rok rokem úspěchu a prosperity každého z vás. A pokud budete mít nějaké trápení s tím naším Újezdem, jsem vám, milí sousedé, plně k dispozici stejně, jako tomu bylo v roce současném. 

Milan Samec, Váš starosta                                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

 

 


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz