Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - listopad 2019

Milí sousedé,

sluncem zalitá odpoledne se pomalu stávají minulostí. Ještě krásného počasí jsme si nicméně společně užili i při výlovu rybníka s místními rybáři či při závodech v rybolovu dětí, které jsme letos finančně podpořili a  kde mi připadla čest odměnit nejlepší mladé rybáře. Přímo na závodech jsem se bohužel dozvěděl velmi smutnou zprávu, že nás navždy opustil dlouholetý předseda místních rybářů, pan Václav Melichar. Chtěl bych mu poděkovat za vše, co pro místní organizaci a mnohé Újezďáky vykonal. Václave, budeš nám tu chybět…

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

V říjnu proběhl tradičně skvěle pořádaný podnik Tři pro zdraví - Klánovický půlmaraton. Závod se skvěle vydařil. Počasí přálo a jsem rád, že jsem mohl těm nejlepším předat ocenění, která si plně zasloužili. V slavnostním duchu se nesly oslavy 710 let od vzniku Újezda spolu s výročím založení Újezdského muzea a sametové revoluce. Kulturní program v Levelu doprovodily zpěvem naše skvělé mladé Sovičky.

Podařilo se nám dojednat s TSK opravu hlavní křižovatky, především směr na Klánovice. Jsem rád, že nyní máme povrch bez děr a výmolů, které znemožňovaly plynulý a bezproblémový průjezd. I když to není úplně snadné, pokoušíme se dojednat další opravy komunikací. Pomalu se daří opravovat i dětská hřiště napříč Újezdem.

Zaznamenali jsme upozornění na naprosto nevyhovující stav školní linky MHD a ranních spojů. Jednání s Ropidem proběhla a bylo přislíbeno řešení. Bohužel si nejsem jistý, zda dopravce pochopil rozsah problému a to, že odmítáme vystavovat naše děti stresu za zpožděný spoj či zmatenost řidiče. Jedná se především o jejich smluvního dopravce ARRIVA, čímž se vše ještě komplikuje. Radní pro dopravu situaci vyhodnocuje a řeší. Osobně budu v této věci intervenovat u dopravce. Trvám na jediném řešení: zajistit řádně všechny spoje, a to okamžitě.

V listopadu jsme pro vás připravili den otevřených dveří na úřadě. Budete tak mít možnost podívat se, kde pro vás pracujeme, setkat se úředníky či přímo s radními probrat případné dotazy. Kancelář starosty je pro vás již dlouhodobě otevřená a nejinak tomu bude i v tento den. V rámci dne bude vyhodnocena fotografická soutěž. Budeme se na vás všechny těšit 15. 11. u nás na úřadě.

Blíží se nám čas vánoční. A tak mi dovolte vás všechny pozvat 1. prosince na tradiční rozsvícení vánočního stromu, které se uskuteční v parku před školou od 17 hod. Máme pro vás jako vždy připraveno něco na zahřátí.

Málem bych zapomněl na topoly. Řízení v Praze 22 skončilo rozhodnutím povolit skácení všech 33 topolů a samozřejmě zajistit náhradní výsadbu. My jsme výsledek respektovali a byli připraveni konat, aby zastávka mohla být otevřena. Bohužel se Újezdský STROM proti tomuto rozhodnutí odvolal a věc tedy musí rozhodnout magistrát. Tím je nám znemožněno naplnit rozhodnutí a musíme opět čekat. Velmi mě mrzí nepravdy a lži, které musím na různých místech číst a které z opozice někteří směřují na nové vedení radnice. Právní zodpovědnost za věc máme my a musíme konat v souladu s doporučením a zákonem. Je mi velmi líto, že jsme v této situaci. Budeme doufat, že odvolací orgán rozhodne co nejrychleji. Ve své nahotě se zde ukazuje nedokonalost zákonů, kdy pár jednotlivců v rámci svého boje dokáže blokovat věc, která má sloužit nám všem. Uvidíme se na různých místech, milí Újezďáci. Těším se na vás.

Milan Samec, Váš starosta


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz