Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - květen 2019

Milí sousedé,

máme za sebou měsíc nabitý událostmi. Pojďme si shrnout, co nás provázelo a co nás čeká.

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

V momentě, kdy čtete tyto řádky, jsou za námi první čarodějnice, které pořádal náš úřad. Rád bych poděkoval všem, kteří se zasloužili o to, že se v relativně krátkém čase podařilo vše dohodnout a zrealizovat - věřím k vaší plné spokojenosti. Nebylo to jednoduché, ale čarodějnice k Újezdu patří a jsem velmi rád, že se tuto tradici podařilo uchovat. Ve spolupráci s BESIPem jsme vybudovali a otevřeli nové dopravní hřiště v prostoru skateparku, kde si mohou mladí budoucí řidiči vyzkoušet pohyb po komunikacích. Jsem velmi rád, že se tento projekt podařil a sklidil u vás úspěch. To je vždy to nejlepší ocenění. Slavnostní otevření bylo součástí Dne Země, který se myslím i přes nepřízeň počasí vydařil. Zvířátka byla velkým lákadlem nejen pro děti, ale i pro mnohé rodiče. Doufejme, že se příští ročník uskuteční v ještě větším rozsahu a především za mnohem lepšího počasí. V podobně špatném počasí se odehrál i další ročník Újezdského duatlonu za podpory starosty a MČ Praha 21. Měl jsem tu čest závody všech kategorií startovat a předávat medaile těm nejlepším. I když časomíra je neúprosná a vítěze určila, tak pro mě je vítězem každý, kdo se odhodlal postavit na start. Zároveň bych rád poděkoval za naprosto bezchybnou organizaci a mohu přislíbit, že podobné sportovní akce budou mít plnou podporu současného vedení úřadu. Bohužel život nepřináší jen pozitiva. Máme zde několik kauz, k nimž bych se rád vyjádřil, aby se nešířily fámy a polopravdy. Jednou z nich je situace kolem tenisových kurtů. TJ Sokol, který je provozoval, obdržel ještě za minulého vedení výpověď. Ta nabyla platnosti a teď probíhají nelehká jednání, aby bylo možné co nejdříve vypsat řádné výběrové řízení na provozovatele. S TJ Sokol jsme několikrát jednali a naším cílem je věc dotáhnout do konce a kurty co nejdříve plně otevřít veřejnosti. Tímto vás žádám o trpělivost a budeme věřit, že se situace brzy zdárně vyřeší.

Kauzu topolů u hlavní jsme již komentovali a tak jen dodám, že situace je plně v řešení odboru životního prostředí, bližší informace naleznete na str. 5. Bohužel se zde ukazuje nedokonalost některých právních úprav, které umožňují úzké skupině jednotlivců všemožně napadat a blokovat různá řízení. My jsme s tím po volbách a změně ve vedení MČ počítali. A budeme se s tím jistě potýkat celé volební období. Je totiž hrozně jednoduché napadat a bořit. Mnohem složitější je ale tvořit, a to je náš cíl, s nímž do toho jdeme. Budu rád, pokud se za 4 roky ohlédneme a budou za nás mluvit ne líbivá hesla na předvolebních plakátech, ale výsledky. Cesta to nebude jistě jednoduchá.

Venku začíná být pěkné a teplé počasí. Pojďme tedy zpět k tomu, co nás baví a co nás pěkného čeká. 11. května vás zvu na další ročník Běhu o pohár starosty aneb Běhu za újezdskou sovou, který pořádá ŠSK Újezd nad Lesy – oddíl atletiky ve spolupráci s MČ Praha 21. Je to již tradiční a skvělý závod pro všechny věkové kategorie. Uvidíme se na startu, milí sousedé. Do té doby vám všem přeji mnoho dobré energie, sluncem zalité jarní dny a pokud se někde potkáme, neváhejte mě oslovit a říct, co vás trápí. Jsem velmi rád, že přibývají i momenty, kdy mě jen pozdravíte, poděkujete a popřejete hodně zdaru. Nebývá totiž zvykem děkovat, a proto si toho o to více vážím.

Držte se, moji Újezďáci.

Váš starosta Milan Samec 


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz