Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - květen 2017

karla.jakob.cechova.jpg

Letošní duben nám připravil mnoho veselí. Od Velikonoc až po rej čarodějnic. Myslím, že jsem nebyla sama, kdo jsme čekali jaro a zatím přišel mráz.

Rozesmáli mě naši školáci, kteří mi položili otázku: K čemu je dobrý letní čas? Abychom mohli o hodinu déle sáňkovat. No, jako vtip dobré, ale zimy už bylo dost.

Dost je i neustálých sporů a schválností v naší městské části. Proč nás, občany Újezdu nad Lesy, informují někteří zastupitelé neustále kritickými zprávami plnými polopravd a negace? Nebojím se kritiky. Před problémy jsem nikdy nestrkala hlavu do písku, nemám to v povaze. Kritika je zdravá, avšak musí být oprávněná.

Napsat kritický článek o tom, jak starostka zametla bez poděkování s velitelem hasičů a potom na veřejném jednání zastupitelstva jednou odpovědí na dotaz vyvrátit obsah svého článku! Tak proč tedy píšete Sloupek zastupitele úplně opačného obsahu?!

O zavedení docházkového systému na úřadě mluvíme několik let s lidmi, kteří, když ho zavedeme, se o něm vyjadřují jako o „šmírovacím systému“?!

Je tohle konstruktivní kritika?

Víte, co by nám Újezďákům zpříjemnilo v Újezdě nejvíc život? Kdybychom k věcem dokázali přistupovat bez sledování vlastního prospěchu a s trochou nadhledu.

Jsou zastupitelé, o kterých vím, že od nich nemohu nikdy očekávat nic dobrého, protože k dosažení svého cíle neváhají použít jakýchkoliv prostředků. Nad počínáním některých zastupitelů zůstávám stále zklamaná.

Kdo mě v Újezdě ještě nikdy nezklamal, jsou naše děti. Jsou skvělé!

Pro školní charitativní jarmark připravují už několikátým rokem výrobky s velikonoční tematikou. My, rodiče, za krásné zboží rádi zaplatíme, ušetříme si shánění velikonoční dekorace a ještě tak přispějeme na bohulibou věc – charitativní sbírku pro Kapku naděje. Více informací přinášíme na str. 22.

Výstava Voda živá, která potrvá do 13. května je také z velké části úžasným dílem našich dětí.

Školní kalendáře, kterými jsme vyzdobili chodbu úřadu a které obdivuje každý, kdo za mnou do kanceláře přichází, jsou rovněž práce našich dětí.

V Újezdě zkrátka o šikovné děti nemáme nouzi a nově narozené s otevřenou náručí slavnostně vítáme.

Ve věci odkupu pozemků od společnosti Ideal Lux jsme se se zástupci Ideal Luxu sešli ještě na konci března. Byl přizván i zástupce opozice, který se nakonec z jednání omluvil. Náš zájem o odkup budovy nadále trvá. Nyní čekáme na vypracování druhého znaleckého posudku, od kterého se budou odvíjet další kroky.

Před námi je květen, měsíc lásky. Úřad, újezdské spolky, škola a školky a mnozí další pro nás připravili spoustu akcí, o kterých informujeme uvnitř čísla. Pročtěte si jej pečlivě, ať vám nic neunikne a pokud vás žádná z akcí nezaujme, udělejte si výlet na Petřín.

To je v květnu, myslím, sázka na jistotu.

Přeji vám láskyplný máj, milí Újezďáci.

Vaše starostka Karla Jakob Čechová

Související témata: Úřad městské části

Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz