Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - červen 2023

Milí sousedé,

 v uplynulém měsíci jsme si společně užili mnoho akcí, které jsme pro vás připravili. Jednou z nich byla akce našich taekwondistů z Kangsim Dojang, a to Kangsim Poomsae Cup 2023, kterou dlouhodobě podporujeme, a i letos se uskutečnila za podpory naší MČ. Kromě přivítání a popřání našim borcům, aby urvali vítězství, jsem již tradičně v rámci zahájení turnaje měl tu čest předvést i nějaký výkon. Letos jsme se s Markem Doxanským dohodli, že rozrazím na úvod místo tradičních desek dřevěných desku z ytongu. Vše vyšlo parádně. Jen to bohužel nedala má pravá ruka, a tak mě zdobí krásný sádrový doplněk. Tak snad se vše brzy a dobře zhojí. Akce se celkově vydařila a i nadále můžou místní borci počítat s naší podporou.

 Konal se i tradiční Běh o pohár starosty aneb Běh za Újezdskou sovou. Skvělá akce, sportovní výkony předváděli běžci v kategoriích od těch nejmenších až po dospělé. I zde je naše podpora již tradiční a těšíme se na další ročník.

 Naprosto zaplněná ulice Čentická přivítala účastníky druhého ročníku festivalu dobrého piva a jídla Beerfood 2023. Účastníci mohli ochutnat velké množství druhů zlatavého moku a chutných pokrmů z celého světa. Stánků bylo hodně a bylo z čeho vybírat. Doprovodný program se nesl ve znamení soutěží, kde zvláště klání v pojídání chilli dobrot bylo natolik kvalitně obsazené, že jsme měli rovnou dva vítěze. Finálová dobrota měla dle promotéra hodnotu 6.000.000 SHU. A ani to soutěžící nezastavilo. Neskutečný výkon a příští rok věřím, že vítězové přijdou obhájit titul a najdeme i nové vyzyvatele. Počasí nám přálo a užili jsme si prima den, kterým nás provázela místní kapela Red Fred a Doggybag. Na ulici pak jsme sledovali úžasné vystoupení Brass Avenue.

 Nová cyklostezka na nádraží byla úspěšně zkolaudována a 31. 5. jsme ji oficiálně otevřeli za účasti zástupců magistrátu a okolních městských částí. Přejme si, ať nám slouží a jsem rád, že se po mnoha letech podařilo vybudovat kvalitní propojení v tak vytížené spojnici na nádraží. Již teď mohu prozradit, že intenzivně pracujeme na dalším pokračování, a tím je kompletní rekonstrukce ulice Staroklánovická včetně chodníků a parkovacích míst. A dále pak vybudování asi 70 parkovacích míst podél kolejí.

 Když se ještě vrátím k akcím, které vás baví, tak bych vás rád pozval na naše letní kino 30. 6. od 21:30 hod. na farní louce v Čentické ulici. Připravili jsme pro vás skvělý film. Do Újezda přiletí Top Gun – Maverick.Těším se na setkání s vámi tam, anebo jinde v Újezdě. Přeji pevné zdraví a pohodový červen.

 Milan Samec,

váš starosta

Soubor_000.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz