Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - květen 2023

Milí sousedé,

s radostí vám přináším další číslo našeho Zpravodaje, ve kterém se dozvíte o tom, co se děje v naší městské části a co pro vás připravujeme. Jaro je v plném proudu a s ním i řada zajímavých akcí a aktivit, na které vás srdečně zvu. Všechny akce s termíny najdete uvnitř čísla.

Jednou z nich je již tradiční pálení čarodějnic, které se letos opravdu vydařilo. Na ploše našeho multifunkčního hřiště jste si užili pohodové odpoledne s bohatým programem pro vaše děti plné soutěží a masek. Začátek večera byl laděn do rytmu skladeb předkapely Wanastowi Vjecy Revival. Krátce po 21. hodině jsme společně s Petrem Vichem, který vás provázel celým odpolednem, uvedli hlavní kapelu letošního ročníku. Do Újezda jsme vám přivezli zpěváka Xindla X s kapelou. A byl to zážitek, kdy si celé multifunkční hřiště naprosto užívalo hit za hitem a došlo i na přídavek. Celý den nám navíc přálo počasí. Že se podařilo multifunkci zcela vyprodat, je nejlepší ocenění pro všechny, kteří se na přípravě podíleli. A já jim za to děkuji.

Můžete se také těšit na další ročník velmi úspěšného festivalu BeerFood, který se koná 20. května v Čentické ulici. Ochutnat bude možné více jak 30 pivních speciálů od malých pivovarů z celé České republiky. Součástí je i nadupaný street food, koktejly či výběrová káva. Připraveny jsou opět i speciální soutěže pro ty největší odvážlivce a každý z vás se může stát DELEGÁTem, jehož plná delegačenka bude opět slosována o hodnotné ceny. Přejme si dobré počasí, ať se tato již tradiční akce opět povede a všichni si ji společně užijeme.

Než se ale potkáme na BeerFoodu, tak nás 13. 5. čekají hned tři zajímavé akce. První z nich je tradiční běžecký závod Běh o pohár starosty aneb Běh za Újezdskou sovou. Závod je pořádán pro všechny věkové kategorie. Další akcí je již také tradiční Kangsim Poomsae Cup 2023v taekwondu. Uskuteční se v tělocvičně budovy 2. stupně Masarykovy ZŠ. Nejen maminky se pak mohou těšit na zahradní slavnost ke Dni matek, kterou pro ně náš úřad pořádá na multifunkčním hřišti v Čentické. Pokud vše půjde dle plánu, setkáme se na těchto akcích společně. Účast přislíbili i moji radní a již teď se na vás těšíme. Podporovat či pořádat akce pro vás nás prostě baví.

Rád bych se také dotkl oblasti neověřených zpráv, které občas kolují Újezdem. Dnes se podíváme na projekt Ekobyty společnosti EKOSPOL,který by měl vyrůst v Zaříčanské ulici. Není pravda, že MČ s projektem v podobě, jak je navržen, souhlasí. Naopak. Od začátku našeho působení na radnici vedení MČ deklaruje nesouhlas s takto navrženým projektem, a to z mnoha důvodů. Nové vedení radnice vzešlé z loňských voleb v tomto postoji dále pokračuje. Protože nebyly vyslyšeny naše zásadní připomínky, podala MČ správní žalobu v této věci. Budeme vás informovat o průběhu tak, jak to bude možné. Kdo někdy řešil podobné situace, jistě ocení, že využíváme všech zákonem nám daných možností.

Přeji vám všem krásný květen a mnoho pohody do vašich dnů.

Milan Samec,

váš starosta

Soubor_000.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz