Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - duben 2023

Milí sousedé,

nové vydání našeho měsíčníku právě držíte v rukou. Jako již tradičně uvnitř najdete mnoho zajímavých informací o dění v našem Újezdě. 

V uplynulém měsíci proběhlo další zasedání zastupitelstva naší MČ. Záznam najdete na našem webu anebo přímo YouTube kanálu.

Aktuální téma, které se opakuje, je velké množství divočáků v přímém sousedství lesa. Víme o tom a podnikneme kroky k řešení. Poprosím vás ale o dodržování pravidel pohybu vašich psích miláčků, a to nejen v prostoru zástavby, ale především v lese. Vyhneme se tak incidentům, které se již staly. Bohužel nám přibývá i množství útoků mezi psy navzájem. V tomto ohledu bych rád apeloval na fakt, že volný pohyb psů je dán nejen vyhláškou, ale i zákonem. Když to zkrátím, tak v Újezdě by měl být pes na vodítku a pod kontrolou majitele. Volně se pak může pohybovat například v psím parku, který je součástí projektu parku Z21 – Zbyslavská. Když už jsme u pejsků, tak velkým tématem jsou psí exkrementy a jejich sbírání. Velmi mě zaujal model již aplikovaný v zahraničí. Zavedení DNA databáze psů je velmi zajímavý počin a budu toto téma dále sledovat. Do té doby bych vás rád požádal o ohleduplnost i v této otázce.

Rekonstrukce 4. NP po MŠ Sluníčko v naší Masarykově ZŠ se podařila a letos v září by měly prostory přivítat své nové žáky. Máme ještě nějaký čas na další dílčí zlepšení tohoto projektu, a tak se na to nyní zaměříme.

V tématu školství bych rád pokračoval a mám pro vás skvělou zprávu. Podařilo se nám získat mimořádné finanční prostředky od MHMP ve výši 15 mil. Kč, které lze použít právě v rámci objektů naší školy. Děkuji tímto magistrátu za poskytnuté finance a již teď mohu prozradit, že se primárně zaměříme na projekt a realizaci školního klubu a pokusíme se zmodernizovat i školní sportoviště.

Mnozí jste si již všimli, že deponie v parku Z21 – Zbyslavská je historií. Byla to dlouholetá ostuda. Slíbil jsem, že zmizí a bude zmizelá. Podařilo se a cesta k plánovanému využití místa pro zajímavý a funkční objekt, který bude součástí projektu parku, je tak zase o kus blíže.

Posílení datové infrastruktury naší MČ pokračuje dále. Sledujte prosím naše komunikační kanály, kde naleznete aktuální informace. Předejdeme tak situacím, kdy současné metalické vedení vede v pozemcích MČ před vaší nemovitostí a někdy se bohužel nad kabelem nachází různé lokální úpravy místa či vysazená zeleň. Jsou to pak velmi nepříjemné situace, kterým lze předejít komunikací s investorem. Velmi rádi vás s ním spojíme, ostatně již teď se tak děje. Vždy je zde snaha o co nejméně invazivní řešení.

V oblasti dopravy nyní vyhodnocujeme aplikované řešení K+R u školy. Následně dojde případně k úpravě, která co nejvíce zefektivní především ranní pohyb vozidel v této lokalitě. Požádali jsme TSK o možnost realizovat odložený projekt opravy chodníku mezi ulicí Zaříčanskou a Zalešanskou. Tak prosím o trpělivost. 

Brzy nám začnou jarní a letní akce a já se těším, že se tam společně potkáme. Anebo jako vždy náhodně, někde u nás v Újezdě.

Přeji vám již snad lepší počasí a pevné zdraví.

Milan Samec,

váš starosta

Soubor_000.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz