Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - březen 2023

Milí sousedé,

otevíráte další číslo ÚZ a já vás srdečně zvu k jeho přečtení. Stále se snažíme vylepšovat nejen Újezd, ale i samotný zpravodaj. Věřím, že se nám to podaří a vás to bude lákat pravidelně zjišťovat, co nového se u nás děje a především, co se plánuje.

Po zimní přestávce byla obnovena rekonstrukce trasy na nádraží. Já vím, zdá se, že to jde pomalu. Ale přes zimu prostě živici neuděláte. Až bude vše hotové, tak věřím, že to užijeme všichni stejně, jako stezku Ježovická, kterou si mnoho z vás chválí. Zvláště v období rozmarů počasí.

Dostávám dotazy na jednosměrky. Všechny směřuji na radního pro dopravu, pana Libora Václavíka, který agendu pomalu přebírá a bude se jí intenzivně věnovat. Pojďme si zde ale nalít rovnou čistého vína. Současný stav jednosměrek většina z vás nechce měnit. Bylo to překvapení, které je ale logicky opřeno o fakta. Každý, kdo se již naučil jednosměrky, má svoji cestičku k domovu či za přáteli. Změna by byla považována za zásah do stavu, který místním, kteří tam bydlí, vyhovuje. Je i pár míst, kde změnu prostě nelze udělat. Tam věřím může být nervozita. Ale: dopravu je třeba pojmout v segmentech a globálně. Vždyť i vy jezdíte kolem dalších domů a projíždíte Újezdem a nikdo na vás, doufám, nehází kameny. Tak buďme k sobě prosím ohleduplní, dodržujme předepsané rychlosti a v pohodě s loktem z okna se na sebe usmívejme, když už se v bočních ulicích potkáme. Já tedy nemám moc štěstí a většinou jsem tam sám. Ať již autem nebo na koloběžce. Co mě ale trápí, je ignorace dopravního značení řidiči vozidel. Proto se nyní rozběhla akce, kdy MP bude více kontrolovat tento nešvar a rovnou odměňovat „výherce“. Stejně jako kamiony na hlavní, které zde nemají co dělat a nemají řádnou povolenku či výjimku. Akci budeme opakovat, stejně jako snahu o namátkové měření nízko letících strojů. Pan radní vám brzy přinese další postřehy, neváhejte se na něj obracet. Ne vše má řešení, ale budete mít zpětnou vazbu, jak se věc reálně má.

Pojďme k tématu, které mě velmi těší. Kabiny FK Újezd nad Lesy. Když jsem viděl zoufalý stav, ve kterém se objekt nacházel, jsem rád , že se nám rekonstrukce posouvá ke zdárnému finále. Nebylo to jednoduché ,ale co dnes jednoduché je. Výsledek bude ale stát za to. MČ se rozhodla, když už se po mnoha letech a snad desetiletí podařilo objekt zachránit, uvolnit další finanční prostředky na zvelebení přímého okolí. Dělat věci napůl je špatně. Chci zde poděkovat všem, kteří se o výsledek zasloužili. Vy víte, že vím a těší mě, s jakou vervou jste se do toho pustili. Tak, a teď už bude na FK, jak praví klasik, „nacvičit losa vybrat si stranu. Jsou to nervy a samo se to neudělá. Věřím, že to nějak ukormidlíme a rozhodčí nepískne v 93. minutě nějakej úlet.“ Přijdu vás s radními povzbudit. Brzy začínáme.

Tak, a teď o něco vážněji. Děkuji za milé přivítání mezi vámi, seniory, kteří jste členy KAS. Bylo to opět setkání, které mi vždy ukáže, jak důležité je podávat správné informace a jak lehké je uvěřit fámám. Vážení senioři, držte se a jak říkávám: pokud vás něco trápí, sdělte nám to. Buď přímo radní Aleně Motejlové, anebo naší Zuzaně Dastychové, které nám vše předají a jimž jménem vedení MČ děkuji za jejich práci. Děláte to dobře. Krásné dny.

Milan Samec, váš starosta

Soubor_000.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz