Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - únor 2023

Milí sousedé, ve víru událostí nemůžu začít jinak než volbou nového prezidenta. Všichni jsme toho byli součástí. Ať již pasivně, kdy na nás dopadala volební kampaň, různá prohlášení a témata, nebo aktivně, kdy jste někteří byli přímo v dění jako volební komisaři či jste různě pomáhali. Je mi líto, že volba velmi polarizovala naši společnost. Věřím, že je to již za námi a jako Újezďáci dokážeme spolupracovat, bez ohledu na preference kandidátů. Rád bych zde poděkoval všem, kteří volby v naší MČ připravují. Průběh byl opět bez problémů. Jsem rád, že mám na úřadě tým lidí, kteří naprosto profesionálně vše zvládají. Není to mnohdy jednoduché. Ostatně každý z vás se může přihlásit a v příštích volbách se stát komisařem. Je to někdy úmorná, jindy velmi zajímavá práce. A já všem komisařům tímto děkuji. Zvládli jste to na výbornou. Gratuluji našemu nově zvolenému panu prezidentovi Petru Pavlovi a přeji si, ať se na Hrad vrátí slušnost, charakter, erudice a charisma. Ať máme v čele osobnost, která hrdě stojí za svým národem a bojuje za naše zájmy.

Pojďme ale nyní k tomu, co se chystá u nás v Újezdě. Dostávám dotazy ohledně nové cyklo - pěší stezky na nádraží. Projekt se dostal do skluzu kvůli koordinaci sítí, které v místě jsou. Je to celkem běžná věc. Práce budou pokračovat, jakmile klimatické podmínky dovolí. Jsem rád, že se podařilo věc realizovat a po dlouhé době budeme mít skvělou stezku, kde nebude hrozit zranění v nějaké díře či výmolu. Když občas čtu některé příspěvky na sociálních sítích k tomuto tématu, musím uznat, že tu máme pár odborníků na úplně vše. Dávám tedy veřejnou výzvu. Místo ťukání písmenek v anonymním světě internetu budu rád, pokud se autor raději objedná do mé kanceláře a osobně to probereme. Rád se s vámi seznámím osobně a těším se na vás.

V průběhu letošního roku dokončíme druhou fázi parku Z21 – Zbyslavská. Vzniknou zde sportovní volnočasové plochy. Celý koncept byl již představen a já vám ho přiblížím i na mém facebookovém profilu, kde vždy naleznete aktuální informace o dění nejen u nás v Újezdě.

Rozběhl se další ročník participativního rozpočtu a vy stále můžete zasílat své projekty, které máte připravené. Veškeré informace a podmínky najdete na našich webových stránkách. Děkuji všem, kteří již své návrhy zaslali. V rámci projektu podpory místních podnikatelů připravujeme aktualizaci databáze vašich provozoven. Výsledkem by měla být jasná a přehledná mapa pro naše občany. Technické zpracování bude vyžadovat nějaký čas, ale myšlenku máme a osobně se zasadím o její dotažení do konce.

Ve spojení naší MČ Praha 21 s Běchovicemi, Klánovicemi a Kolodějemi jsme vytvořili novou pracovní skupinu. Je to první krok ke společné spolupráci napříč celou Prahou21. Jsem velmi rád, že v tomto volebním období jsou všechny radnice po dlouhé době schopné se domluvit a spolupracovat. Některé projekty totiž jednoznačně vyžadují užší spolupráci. Bez ní by bylo velmi obtížné věci posouvat vpřed a v rámci magistrátu projednávat. Financování projektů našich MČ je totiž jednou z nejdůležitějších částí rozvoje. Takto budeme mít mnohem větší šanci na úspěch.

Více informací a aktuální informace naleznete vždy na našich sítích. Přeji vám pohodu do vašich domovů.

Milan Samec, váš starosta

Soubor_000.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz