Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - říjen 2022

Krásný den, milí sousedé.

Tento úvodník nemohu začít ničím jiným než nedávným svátkem demokracie, a to volbami do zastupitelstva naší městské části. Tentokrát se o přízeň voličů ucházelo hned 6 subjektů.

Děkuji všem, kteří k volebním urnám dorazili a vyjádřili tak svůj názor na budoucí směřování našeho Újezda. Mé velké poděkování patří především vám všem, kteří jste dali uskupení ODS a TOP 09 – SPOLEČNĚ PRO ÚJEZD podporu. Vaše hlasy pro naše uskupení či naše kandidáty nám tak přinesly zisk 11 zastupitelských křesel ze 17, a to je pro nás nejen nejlepší odměna za naši práci, ale zároveň i výzva a závazek do budoucna. Gratuluji tedy všem zvoleným zastupitelům nejen za naši koalici, ale také všem zastupitelům ostatních uskupení a hnutí. Těším se na vzájemnou spolupráci s těmi, kteří mají zájem pro Újezd tvořit.

Děkuji, až na výjimky, i za slušně a férově vedenou volební kampaň.

Přejme si, ať se nám společně podaří Újezd posunout zase o kus dále. Náš tým na tom hned začal pracovat. Výhoda návaznosti vedení MČ je neotřesitelný fakt. Sám vím, že každé nové vedení by se stejně jako my v roce2018 půl roku orientovalo v problematice úřadu a procesech. Takto mohu své nové kolegy tímto procesem rychle provést.

Jsme připraveni ještě více komunikovat se všemi občany Újezda a přenášet jejich přání a postřehy do konkrétních projektů. Jsme zároveň připraveni navázat úspěšnou spolupráci s Klánovicemi a Kolodějemi stejně tak, jako se nám daří spolupráce s Běchovicemi. Tím zdaleka nekončíme. Náš cíl je spolupracovat i s obcemi za hranicí našeho správního obvodu. Zvláště v oblasti dopravy. Veškeré aktuální informace vždy naleznete na obvyklém místě úřadu MČ nebo přímo na facebooku starosty. Těším se na vzájemnou spolupráci.

Pojďme ale k projektům, které pro vás připravujeme nebo jsou realizovány. Jistě jste si všimli, že se nám podařilo vybudovat nový přechod u Útesu. Místo bylo velmi nebezpečné a je jen velké štěstí, že zde nedošlo k tragické události při přebíhání. Nyní je v místě nový přisvětlený přechod. Ať vám slouží. Když jsme u přechodů, již teď řešíme v koordinaci s TSK, jak by bylo možné postavit přechod na Blatově. Další plánujeme prověřit a pokusit se zrealizovat u Zeleného domu. Tato dvě místa si přechody určitě zaslouží a my nebudeme na nic čekat a rovnou se do toho pustíme. Dostal jsem dotazy, jak dále s parkem Z21. Psí park je již hotový a my se pustíme do druhé fáze a vybudujeme další mlatové cesty a začneme osazovat místa mobiliářem podle projektu, který jste mohli vidět v minulých vydáních ÚZ. Finanční prostředky se nám podařilo získat již v minulém volebním období, a i zde je vidět důležitost návaznosti ve vedení MČ. Plynule tedy přejdeme do výběrového řízení na zhotovitele a následné realizace. Velmi sena to těším. Místo bývalé skládky v lese zde budeme mít krásný lesopark. Zároveň bych rád upozornil, že se není třeba bát kácení. Místo je již připraveno. Zmizí v budoucnu i nevkusný prostor deponie, který tam prostě nepatří. Nová pěší a cyklocesta na nádraží se staví. Po přeložce sítí a opravě mostku se začne pokládat finální povrch. Dejte prosím pozor na dočasné trase. Policie bude provádět i namátková měření rychlosti nízko letících pilotů, kteří nedodržují stanovenou rychlost a ohrožují tak nás všechny.

Přeji krásný podzim a těším se na osobní setkání, moji Újezďáci.

váš starosta

Milan Samec

Milan Samec starosta.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz