Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - duben 2024

Milí spoluobčané,

s dubnem definitivně přichází jaro, osobně jej považuji za jeden z nejhezčích měsíců v roce, příroda se probouzí a co nevidět se vše zazelená. Konečně také můžeme zahájit práce na projektech, které jsme nestihli zrealizovat v loňském roce. Ať už jde o dokončení další fáze parku ve Zbyslavské, rekonstrukce školních hřišť nebo dalších věcí.

Zima se již tradičně podepsala na stavu našich ulic, a to zejména tam, kde cesty nemají vybudovaný pevný základ. Oprávněně se ptáte, kdy dojde k opravě výtluků v újezdských ulicích. Byť v březnu panovaly relativně příznivé klimatické podmínky, k opravám nedocházelo, protože obalovny začínají vyrábět směsi na opravu koncem března nebo začátkem dubna a současně je třeba dodržovat technologické postupy. Předpokládáme, že v průběhu první dubnové dekády se zhotovitel do tolik očekávaných oprav pustí. Chceme aplikovat takový způsob opravy, aby opravený povrch vydržel déle, a nebyl extrémně finančně náročný.

Dobrá zpráva přišla ze Zastupitelstva hl. m. Prahy. V rámci poskytnutí účelových investičních dotací městským částem zastupitelstvo pro náš Újezd schválilo dotaci 10 mil. Kč, kterou jsme vyjednali na přestavbu bývalého bytu na třídu mateřské školy Sedmikráska a na přípravu počátečních fází realizace vícegeneračního centra v Lomecké ulici. Současně jsme získali dotaci 210 tisíc Kč na podporu zkvalitnění výuky tělesné výchovy na základní škole. Základním principem této podpory je, že výuku spolu s učiteli povedou kvalifikovaní trenéři. Věřím, že to děti bude bavit a některé z nich začnou pravidelně sportovat.

V dubnu startujeme venkovní akce v naší městské části. Dne 22. 4. se koná Den zdravé Země, kde zejména děti získají informace o tom, jak chránit naši planetu a my dříve narození si třeba necháme zkontrolovat zrak nebo sluch. Poslední dubnový den se pak konají újezdské čarodějnice, na které jsme pro vás zajistili dvě hudební pecky. Loni jste si hodně říkali o skupinu Wohnout, tak ji máte mít. Jako překvapení u nás vystoupí slovenská kapela Heľenine oči, na kterou se já obzvlášť těším. Držme si palce, ať nám vyjde počasí a ať si společně obě akce užijeme.

Těším se na viděnou nejen na těchto akcích.

VÁŠ STAROSTA

MICHAL HAZDRA

Michal.JPG

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Hazdra Michal
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz