Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - březen 2024

Milí spoluobčané,

únor byl jedním z nejteplejších, co historie měření zaznamenala. A tak jsme si poměrně příznivého počasí mohli užít i při tradičním masopustu, který pořádá spolek SOSák, nebo při vepřových hodech našich hasičů. Obě akce byly moc fajn a děkuji všem, kdo se na jejich přípravě a průběhu podíleli.

Jsem rád, že v naší škole běží série besed na téma návykových látek a jejich škodlivosti, na které navazuje obdobný program pro rodiče. Je to problém a věřím, že edukace v tomto směru může situaci jen zlepšit. Současně odbor školství a kultury pro veřejnost připravil preventivní programy o dalších druzích návykových látek a semináře na téma kybernetické bezpečnosti. Speciální přednášky v této oblasti budou určené i pro naše seniory, tedy ty, kteří jsou v kybernetické džungli jedni z nejzranitelnějších.

I letos bude městská část podporovat aktivity spolků a sportovních klubů působících v Újezdě. Na základě doporučení dotační komise jsme rozdělili celkem 700 tisíc Kč, prioritou pro nás je zejména podpora sportovních aktivit u dětí.

S jarem přichází jarní úklid. V této souvislosti bych vás rád požádal, abyste si zkontrolovali, zda z vašich pozemků do prostoru pro pěší nepřesahují keře či větve stromů a patřičným způsobem je upravili. Při procházkách Újezdem občas narážím na místa, kde vegetace zasahuje třeba do třetiny chodníku a významně snižuje jeho průchodnost. V průběhu března bude přistaveno dostatečné množství kontejnerů na rostlinný odpad, případně lze využít služby sběrného dvora v Běchovicích. Děkuji.

Rád bych ještě připomněl právě probíhající participativní rozpočet. Už jen do konce března máte možnost přijít s nápadem, který zlepší nejen vaše okolí.

Ne vždy se vše povede, proto je na řadě i omluva. Ne úplně ideálně zafungovala komunikace v případě uzavírky Zaříčanské a informace se tak nemusela dostat včas ke všem. V kombinaci s probíhající rekonstrukcí vodovodního řadu v Lišické tak vznikly zbytečné komplikace. Poučíme se z toho. Aktuální informace vždy najdete v aplikaci Munipolis (Mobilní Rozhlas).

Přeji vám pěkné březnové dny.

VÁŠ STAROSTA

MICHAL HAZDRA

Michal.JPG

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Hazdra Michal
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz