Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - září 2018

karla.jakob.cechova.jpg

A máme tu konečně začátek školního roku.

Také jste se už nemohli dočkat?

Sluníčka jsme si o prázdninách užili spoustu. Přišlo ruku v ruce s velikým suchem. Na některých místech v našem blízkém okolí už bojují s nedostatkem vody a tak si i my v Újezdě n. L. začínáme dělat starosti o to, abychom měli dostatek vody i v budoucnu. Z městských studen, které zatím dostatek vody mají, jsme zalévali o prázdninách stromy a keře, aby neuschly, vozili jsme vodu i do lesa do napajedla zvířatům. Ale půjde to tak i v budoucnu? Budeme mít dostatek vody ze studní i za pár let? To by měla být rozhodně jedna z priorit příští koalice.

A jak bylo v Újezdě o prázdninách? Nezaháleli jsme. Dokončili jsme nový skate park, který slavnostně budeme otevírat v sobotu 15. září. V příštím čísle přineseme o jeho realizaci reportáž. Zařizovali jsme všechno potřebné kolem stojanů a přístřešku na kola na újezdské straně nádraží a podařilo se! Brzo budeme moci dojet na nádraží a bezpečně zaparkovat kolo i u nás.

Stavíme nový moderní vstup do školy, po kterém děti i rodiče volají několik let. Bohužel, kvůli komplikacím s dodávkami materiálu nestihneme stavbu dokončit v plánovaném termínu, ale o měsíc později. Navzdory zpoždění ale je na co se těšit. Při plánování nové podoby vstupního prostoru vycházeli projektanti hlavně z přání dětí - mít se kam schovat před sluníčkem, mít si kde sednout, moci do školy dojet na kole a nemuset ho parkovat na ulici před plotem. Takže jen pevně věřím, že v říjnu už bude hotovo. Kromě výsadby stromů a osazení stojanů na kola, které jsou plánované na listopad.

Když už píši o výsadbě, velice děkuji našim zahrádkářům za vysázení levandule do květináčů před knihovnou.

Na sklonku školního roku naše škola získala titul Ekoškola roku. O tom, co získání takového titulu obnáší a že to není vůbec snadné se dočtete na str. 10.

Je to veliký úspěch! Gratuluji!

Další novinkou v naší základní škole bude počin psychologů, kteří v rámci projektu, podporovaného zřizovatelem, založí Růstovou skupinu pro děti ohrožené školním neúspěchem.

S koncem srpna je ukončen projekt MAP. Po dva roky propojoval vzdělávání v celém správním obvodu Prahy 21. Bližší informace o projektech, včetně výsledků MAP chystáme v příštím čísle zpravodaje a samozřejmě budou i na webu školy.

Za spolupráci bych ale ráda poděkovala všem zúčastněným již teď. Doufám, že tyto řádky udělají největší radost hlavně těm, co o naší škole neustále pochybují.

Jednou z věcí, které zajímají všechny obyvatele Újezdu n. L., nejen rodiče školáků, je průjezd Běchovicemi. V září se stavba posouvá na druhou půlku komunikace a podle posledních vyjádření potrvá do konce září a pokračovat bude až na jaře příštího roku. Kdo bude potřebovat povolenku, stále je vydáváme na úřadě, výjimečně (opakované návštěvy lékaře) i těm, kdo bydlí za křižovatkou. Objízdné trasy stále trvají a já osobně si, určitě i spolu s Vámi, přeji, aby byl stavební ruch v našem okolí již konečně dokončen.

O dalších událostech v Újezdě se dočtete uvnitř čísla. Krom jejich přehledu přinášíme i anonci všech újezdských volebních stran a uskupení.

Přeji Vám zajímavé počtení a příjemné babí léto, milí Újezďáci,

Vaše starostka Karla Jakob Čechová

Související témata: Úřad městské části

Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz