Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Aktualita

Slovo starosty - únor 2024

Milí spoluobčané,

vstupujeme do posledního zimního měsíce, kdy se dny začínají pomalu prodlužovat a kolikrát i slunce ukáže svoji sílu a jeho paprsky už dovedou zahřát. Je cítit, že se jaro blíží. Tak si držme palce, aby nám únor ještě nechtěl předvést něco ze zimního repertoáru.

Dokud ještě nejsou úplně vhodné klimatické podmínky pro nastartování stavebních prací, připravujeme se na zahájení oprav našich ulic, kterým střídání mrazivého a teplejšího počasí opět dost ublížilo. Jakmile to bude možné, hned se do toho pustíme, výmolů je po zimě opravdu dost.

Běží pátý ročník participativního rozpočtu. Opět můžete přijít s návrhy, jak vylepšit náš Újezd. Vždyť díky participativnímu rozpočtu máme například multifunkční hřiště na Rohožníku, nové lavičky, hned na jaře přibudou šachové stoly před školou. Do konce března je čas projekt vymyslet a doručit jej. Letos jsme v rozpočtu vyčlenili celkem 3 miliony korun, nemusíte se tedy držet při zemi. Těšíme se na vaše nápady!

Pár slov k uplynulému měsíci. Spolu s projektanty jsme probírali návrhy možného řešení parkováni u kolejí z újezdské strany. Vzniknout by mělo asi 100 parkovacích míst a cílem je co nejmenší dopad na zeleň a také to, aby se minimalizoval kontakt pěších a cyklistů s auty. Finišujeme s projektem na přestavbu bývalého bytu na novou třídu školky Sedmikráska, abychom mohli požádat o financováni na Magistrátu hl. m. Prahy. A nesmím zapomenout ani na jednání o nové podobě zdravotního střediska na Rohožníku.

Jsem rád, že mě neváháte kontaktovat se svými podněty. Chodíte osobně na úřad, potkáváme se různě v Újezdě, hodně mi i píšete. Snažím se reagovat co nejrychleji, ale někdy si k dané věci potřebuji zjistit detailnější informace. Proto prosím o trpělivost.

Přeji vám krásné dny.

Michal.JPG

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Hazdra Michal
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz