Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - září 2023

Milí sousedé,

 právě držíte v rukou nový formát našeho Zpravodaje, který jsme pro vás připravili. Věřím, že se vám bude líbit. Doufám, že jste si prázdniny a dovolené, které jsou bohužel již za námi, užili a nabrali energii pro dny podzimní, které nás čekají. My jsme ani v čase prázdnin nelenili a dále pokračovali v projektech, které máme připraveny, některé nové pro vás chystáme.

 Projekt Park Z21 – Zbyslavská získal stavební povolení na svou další fázi a započali jsme i její realizaci. Vybudujeme zde další cesty s konceptem oddechového místa v přírodě. Jistě si pamatujete, jak neutěšené prostředí skládky v lese to bylo a velmi mě bude zajímat váš názor na finální podobu. Nevzhlednou deponii jsme zde nedávno odstranili a až zmizí stavební stroje, místo bude připraveno na plánovanou výstavbu objektu pro posezení, odpočinek či zábavu. Velmi nás trápí mnohdy riskantní jízda řidičů ve Staroklánovické ulici. Nedodržení rychlosti a riskantní předjíždění může mít tragický následek a my tomu chceme předejít. Jedním z řešení je úsekové měření, které by mělo zpomalit piloty strojů, kteří nerespektují žádné značení a bohužel jen represe je přibrzdí.

 Dejte nám vědět, zda vnímáte v Újezdě i další úseky, kde by toto řešení mohlo pomoci. Sliboval jsem vám pokračování cyklostezky na nádraží, která by měla být realizována formou kompletní rekonstrukce Staroklánovické ulice včetně chodníků a parkovacích stání. Jednání jsou velmi složitá, ale podařilo se nám již teď vyjednat řešení, které bude ve shodě se všemi, kteří se k danému území vyjadřují, a to včetně revitalizace otočky MHD. Dalším místem, které si zaslouží modernizaci, je otočka na Rohožníku. Ve spolupráci s magistrátem zde máme v plánu udělat mnohem přívětivější prostředí, kde se nejen budete cítit lépe, ale celé místo bude i urbanisticky a funkčně lépe uchopeno. Mám pocit, že od dob Ikarusů se zde zastavil čas. Tak to změníme.

 Přeji vám krásný podzim a pokud vás něco trápí, jsme tu pro vás. Na vašem názoru nám záleží.

Milan Samec

váš starosta

Soubor_000.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz