Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - únor 2021

Milí sousedé,

rok 2021 nás přivítal nečekanou sněhovou nadílkou, na kterou jsme ale byli předem připraveni. Dá  se tedy říct, že na rozdíl od překvapených silničářů jsme zaskočeni nebyli. S  vedoucím odboru majetku a investic jsme nastavili nový plán zimní údržby, abychom dokázali pokrýt větší část Újezda v  co nejkratším čase. Projel jsem si různá místa a myslím, že se to podařilo parádně. Praxe je totiž vždy nejlepším testem teoretických příprav. Pokud jste byli spokojeni, dejte nám vědět. A pokud bychom někde mohli něco zlepšit, neváhejte mě o tom informovat. Vylepšíme to k vaší plné spokojenosti.

Když se ještě krátce ohlédnu za minulým rokem, tak je třeba si připomenout práci našich dobrovolných hasičů, kteří se stali jistotou v  případě nenadálých událostí a zapojili se svojí službou v  rámci pomoci pro nás všechny. Vážím si toho a jako zřizovatel jednotky jsem i na tomto základě požádal o převod jednotky z kategorie JPO V do tolik vysněné kategorie JPO III, o kterou hasiči dlouhodobě usilovali a nikdy se toho nepodařilo dosáhnout. Jsem rád, že se tentokrát věc podařila a naše jednotka bude tak převedena do vyšší kategorie, která nám dává mnohem větší možnosti financování. Našim hasičům se tak splnil jejich dlouholetý sen. K nové hasičárně přibyl další historický milník. Pánové, držím vám pěsti a s naší podporou můžete počítat i nadále.

Letos zahájíme výstavbu nové mateřské školky, na kterou se osobně moc těším. Nejen že získáme novou a moderní budovu, ale zároveň odlehčíme naší základní škole, které se tím navýší kapacita pro naše školáky. Podrobnější informace najdete v tomto čísle a já věřím, že se vám školka bude líbit.

Situace s koronavirem se mění každým dnem a my jsme se tomu rozhodli jít naproti. Jednou z pomocí našim podnikatelům bude nyní možnost inzerovat zdarma ve zpravodaji své služby v jednoduchém a jednotném formátu. Již v tomto čísle naleznete první inzerci a postup, jak se k ní přihlásit. Plánujeme tuto formu dále rozšiřovat a vyvinout maximální úsilí pomoci všem v této nelehké době. Neváhejte nám dát zpětnou vazbu, nebudete na to sami.

Velmi mě zaskočily fámy, které se šíří ohledně zdravotního střediska na Rohožníku. Nevím, co mají vyvolat, či zda nás mají úmyslně poškodit. Nebudu spekulovat o důvodech a rovnou zde uvedu fakta. Zdravotní středisko bylo dlouhodobě opomíjeno a zanedbáváno. Objekt byl v posledních letech bez větších investic a je to na něm i patrné. Ihned po nástupu na radnici jsme proto začali věc řešit. Trvá náš slib zachování zdravotní péče na Rohožníku a velmi rádi bychom ji naopak ještě rozšířili. Stav budovy samozřejmě bude vyžadovat určité finanční částky, které jsme připraveni investovat. V současné době se řeší ukončení dodávky teplé vody a vytápění od Veolia Energie Praha, a.s., které bude nahrazeno nově vybudovanou kotelnou. V podobném duchu připravujeme i rekonstrukci rozvodů vody a elektřiny. Zároveň dojde k setkání s lékaři, poskytneme jim veškeré informace a budeme s nimi komunikovat. Pracujeme i na studii celkové rekonstrukce objektu. Zdravotní středisko na Rohožník patří a současné vedení radnice je v naprosté shodě, že tam i zůstane.

Přátelé, přeji krásný den a příjemně strávené chvilky při pročítání zpravodaje.

                                                                                                                                                   

                                                                                                                                                                                                                         váš starosta Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz