Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - říjen 2019

Milí sousedé,

dnešní úvodní slovo mi dovolte pojmout trošku jinak než obvykle. Rozmohl se nám tady takový nešvar, o nějž jsem nucen se s vámi podělit. Mlčení by se totiž dalo vykládat jako souhlas s nesmyslným a  nepravdivým obviňováním současného vedení radnice. 

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

V  politice lze opoziční práci dělat různě. Velmi mě mrzí, že u nás v Újezdě se část opozice místo konstruktivní spolupráce nyní uchyluje k neustálému napadání, mnohdy záměrným nepřesnostem a nebojím se říct i lžím. Pro příklad nemusíme chodit daleko: jsou jím nemocné topoly a uzavřená zastávka u školy. Předpokládám, že si opět přečtete uvnitř ÚZ o tom, jak je to vše naše chyba a jak nekonáme. Není. V tento moment již totiž známe výsledek řízení a jsme připraveni na základě rozhodnutí nezávislého orgánu jednat a zastávku neprodleně otevřít. Nyní ovšem čekáme na nabytí právní moci rozhodnutí a zda se Újezdský STROM opět neodvolá do řízení, a tím opakovaně znemožní dokončit započatý proces. Pokud se tak stane, potom snad již nikdo nemůže pochybovat, že tito aktivisté nadřazují svůj soukromý zájem a soukromou válku s vedením MČ nad zájem nás všech. My jsme zastávku opravdu úmyslně neuzavřeli, ale vzhledem ke stavu topolů jsme byli nuceni zabezpečit prostor kolem ní, protože žádný aktivista na rozdíl od vedení MČ nikdy nenesl a neponese právní důsledky. Ostatně správnost tohoto kroku nám magistrát potvrdil i písemně. Když se rozhlédnete, Újezd se začíná pomalu měnit, a to je to, o co nám zde přeci většině jde. Třeba se i opozice nakonec přidá a nezůstane jen u štvavých článků a blokování všeho, co není dle jejich představ. I když, přátelé, všichni dobře víme, že napadat a kritizovat je mnohem snadnější než tvořit. O to více mě těší vaše mnohá poděkování, a to i od občanů, kteří mi upřímně sdělují, že nás nevolili a své volby nyní litují. Je to pro nás další z motivací a já vám všem za to moc děkuji.

Pojďme ale k veselejším tématům. Rozběhl se nový školní rok, který byl i  přes nepříznivé počasí slavnostně zahájen. Utekl měsíc a jsem rád, že nová paní ředitelka vzala vše pevně do rukou a již jsou patrné první výsledky. Držím jí pěsti, má naši plnou podporu. Na naší škole nám velmi záleží.

Prožili jsme Dny zdraví, které vyvrcholily programem na multifunkčním hřišti. Počasí nám přálo a mnozí z vás si to s námi užili. Zde bych především rád poděkoval našim skvělým bojovníkům z Kangsim Dojang, kteří si pro nás připravili naprosto skvělou exhibici pod vedením Marka Doxanského. Děkuji, že jsem mohl být součástí. Máte můj velký respekt.

Když jsme u akcí, které nás čekají, rád bych zde zmínil již tradiční Újezdský strašiles, který pro nás připravuje Rarášek z Újezda na 2. listopadu, kdy se společně patrně setkáme. Více nemůžu prozradit, ale již teď vím, že dojde k mnohému překvapení a že rozkaz bude znít naprosto jasně.

Na Rohožníku jsme vybudovali a otevřeli veřejné grilovací místo. Budeme rádi za vaši zpětnou vazbu, protože takovýchto míst po Újezdě by mělo přibývat.

Když jsem byl v zahraničí, zaujalo mě psí hřiště v centru jedné metropole. Budu rád, pokud se nám podaří podobné hřišťátko pro setkávání s pejsky vybudovat i u nás. Máme spoustu nápadů a budeme je s vámi komunikovat.

Užijte si pohodový říjen a zachovejte nám přízeň, milí Újezďáci.

Milan Samec

váš starosta


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz