Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - prosinec 2018

Milí sousedé,

dovolte mi, abych Vás pozdravil jako nově zvolený starosta Újezda nad Lesy a současně poděkoval Vám všem, kteří jste se k volbám dostavili a dali nám svoji důvěru. Jsem velmi rád, že se nám podařilo sestavit tým lidí, kteří mají nejen společné vize, ale i zájem na rozvoji naší městské části. Výzev je před námi dost. O to více mě těší, že se mohu v práci pro Vás a náš Újezd plně spoléhat na své místostarosty, radní a koaliční zastupitele. Jejich energie a nasazení si opravdu velmi vážím a tímto bych jim chtěl zde vyjádřit svůj velký dík a respekt.

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Je před námi spousta úkolů, rádi bychom co nejdříve stabilizovali úřad a postupně jej přeměnili v dobře fungující a přívětivé místo. Velmi rychle se orientujeme a zjišťujeme, kde lze procesy zjednodušit, či modernizovat zaběhlé nebo přežité procedury a systémy.

V první řadě ale musíme řešit akutní problémy, kterých není málo. Jako praktická zkouška ohněm přišla hned v prvních dnech mého působení na úřadě plánovaná rekonstrukce Zaříčanské ulice. Ta nám - i v kombinaci se špatným značením objízdné trasy a jednosměrkami - způsobila dopravní problémy ve východní části Újezda a na sídlišti Rohožník. V rámci jednání s TSK se nám podařilo nejen domluvit opravu značení, ale i maximálně urychlit realizaci, která byla původně plánovaná až do 22. prosince. Přejme si tedy dobré počasí, ať oprava postupuje co nejrychleji a brzy můžeme jezdit po novém, kvalitním povrchu bez děr a výmolů.

Přejděme nyní ale k tomu mnohem příjemnějšímu, co nás společně čeká. Blíží se nám Vánoce, a tak bych Vás touto cestou chtěl jménem svým, zastupitelů i Úřadu městské části Praha 21 pozvat na vánoční akci, která již tradičně k Újezdu patří. 2. prosince společně rozsvítíme vánoční strom, u kterého můžeme nasát vánoční atmosféru, vychutnat si dobrý svařák na zahřátí nebo třeba i pomoci dobré věci v rámci charitativní sbírky. Já i celý náš tým se na Vás budeme těšit a věřím, že si to společně užijeme.

Závěrem mi dovolte ještě jednou Vám všem popřát krásné a klidné Vánoce v rodinném kruhu a především pevné zdraví, na které se v této uspěchané době často zapomíná a jehož důležitost si uvědomíme až v momentě, kdy o něj přicházíme.

Váš starosta Milan Samec

Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz