Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - červenec - srpen 2018

karla.jakob.cechova.jpg

Na začátku svého úvodníku bych se ráda zmínila o tom, co nás v nejbližší době čeká – mimořádné zasedání zastupitelstva 23. 7. 2018 Pozvánku naleznete na webu úřadu. Tento neobvyklý termín má i mimořádnou příčinu. Byli jsme vyzváni k připomínkování tzv. Metropolitního plánu, plánu, který by měl do budoucna ovlivňovat rozvoj hl. města Prahy. Újezd n. L. má několik připomínek, a právě o nich by mělo být zasedání zastupitelů. Kdo z veřejnosti má zájem o toto téma, je na „zastupitelstvo“ srdečně zván.

Na konci školního roku je také čas zhodnotit, co se ve škole nového odehrálo, případně se zaradovat, že „to“ máme už za sebou a čekají nás prázdniny. 😊 Já osobně si na prázdniny odnáším krásný dojem z úspěchů školy, zejména krásných umístění našich dětí v předmětových olympiádách a soutěžích. Více se dočtete uvnitř čísla.

Když už píšu o škole, ráda bych ocenila jednu věc, která se nezrodila ze dne na den. Věc, za jejíž vznikem stojí řada lidí, kteří neváhali obětovat část svého volného času i energie. Věc, která je k velkému prospěchu klimatu v Újezdě n. L. jako takovém. Jedná se o nastavení spolupráce mezi školou, místními podnikateli, Újezdským muzeem a Úřadem MČ. Všem, kteří se o nově, a hlavně funkčně nastavenou spolupráci zasadili, srdečně děkuji a přeji jim do jejich další práce mnoho štěstí a dobrých nápadů.Také musím poděkovat a pogratulovat ke spolupráci Újezdskému muzeu, které ve spolupráci s Masarykovou ZŠ a Klubem českých turistů krásně zorganizovalo výstavu Pohyb v každém věku. Na vernisáž se těším již 7. září. Pozvánku přinášíme na str. 11.

Také bych se ráda zmínila o další nově nastavené spolupráci. Týká se Sboru dobrovolných hasičů Újezdu n. L., kteří se od té doby, co mají nového velitele jednotky zapojují do nejrůznějších aktivit v naší MČ. Dětem z mateřských školek představili v červnu důležitou činnost hasičů, pomáhali při náročném, léta odkládaném, ořezávání nebezpečných větví podél komunikací Všeňská, Kalská, Hodkovská, Čentická a Polesná při okrajích lesa, aktivně se účastnili rozsvěcení vánočního stromu a aby nepůsobili jen jako „obveselovací“ spolek, sami se nabídli a zúčastnili jedné z největších hasebních událostí poslední doby v Praze, a to hašení hostivařských hal. Oceňuji, že to vše dělají i v provizorním zázemí. Je mi líto, že se stavba hasičské zbrojnice zkomplikovala a protáhla, ale usilujeme o to, aby byla dokončena v co nejbližším termínu. Změna na pozici velitele hasičů byla jedním z kroků, který jsem ve své práci starostky velmi zvažovala a nebyl pro mne jednoduchý. Zdá se, že dopadl dobře. Z mé strany bude proto snaha o novou hasičskou zbrojnici o to větší, že, jak vím, mají v naší MČ velké plány a já bych jim přála, aby všechny vyšly.

Dalším spolkem, který mi dělá radost, a který začal fungovat novým způsobem, jsou újezdští tenisté. Z počáteční nedůvěry se vyvinula spolupráce, za kterou všem zúčastněným děkuji. Nejzajímavějším z nových počinů je zavedení on-line rezervačního systému, čímž se otevřeli široké veřejnosti a umožnili efektivní využití sportoviště. Ostatně tenisové kurty se stále rozvíjejí: před několika měsíci zde Úřad MČ otevřel nové workoutové sportoviště. Vedle něho se naskytla možnost k vybudování volejbalového kurtu, a tak v současné chvíli Úřad MČ připravuje administrativní kroky, potřebné k jeho vybudování. Spolu s plánovanou opravou klubovny tak konečně vznikne v Újezdě n. L. příjemné venkovní sportoviště pro široké spektrum sportovců. A že taková sportoviště Újezdu chybí, to potvrdila i Studie volnočasových aktivit, kterou jsme získali díky projektu MAP. Bylo by dobré, kdyby spolu se sportem bylo možno se na místě i občerstvit, posedět a zhodnotit své výkony. 😊

Pevně věřím, že se nám společně podaří najít cestu k naplnění tohoto přání.

Nakonec Vám, milí Újezďáci, popřeji krásné léto. Užijte si volných chvil se svými blízkými, ať se rozjedete na prázdniny kamkoliv, ve zdraví se vraťte. V září se těším na shledanou.

Vaše starostka Karla Jakob Čechová

Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz