Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - duben 2018

karla.jakob.cechova.jpg

Aprílové vydání zpravodaje začneme aprílovou zprávou z diskuzního fóra „Újezd nad Lesy - místo pro život“ na facebooku (FB). Autoři se zamýšlejí nad pravými důvody výpovědi kynologům: „Pozemky, které využívali kynologové,se rozhodla starostka s radním Jeníčkem prodat developerům... Na pozemcích bude sídliště, nebo bytovky... starostka i s radním podpoří developerskou výstavbu před zelenou plochou? To přece znamená „malá domů“... Chtělo by se dodat,že na střeše jednoho z domů bude zoologická zahrada, z druhého bude tryskat vodopád do rybníka a na třetím bude přistávací plocha pro UFO...

Někdy se nestačím divit, čeho všeho jsou někteří naši spoluobčané (a sousedé) schopni. Proto se FB diskuzí zúčastňuji už jen výjimečně. Lidé diskutující na FB často nezajímají argumenty a nechtějí je slyšet,potřebují si jen rychle na někoho plivnout, zchladit si žáhu, popř. se zviditelnit. Tímto se omlouvám, ale diskuzí konkrétně na tomto FB fóru se již nebudu zúčastňovat. Pokud Vás něco trápí, potřebujete s něčím pomoci, napište mi email.

Vyhlášení místního referenda s otázkou „Souhlasíte a požadujete, aby Zastupitelstvo městské části Praha 21 zachovalo na sídlišti Rohožník v budově Živonínská 1630 zdravotní středisko? (odpověď ANO / NE)“ na jednání zastupitelstva 19. března schváleno nebylo. Lze tedy očekávat, že člen návrhového výboru místního referenda, zastupitel Duchek, podá stížnost k soudu a ten jeho vyhlášení přikáže. Pokud referendum proběhne a výsledkem bude PRO zachování zdravotnického střediska na Rohožníku, uvidíme,jak to mají jeho aktéři vymyšlené. Na argumenty, že rekonstrukce za provozu není možná, neslyší,odborný posudek o nemožnosti zachování provozu za rekonstrukce označili za „účelový“, nelíbila se jim ani studie polikliniky, tak jsem opravdu zvědavá na to, co mají v plánu. Protože, jak se zastupitel Duchek na jednom veřejném setkání zmínil, náhradní řešení má.

O tom, co nás v Újezdě čeká v dubnu, se dočtete uvnitř tohoto čísla. Přeji Vám vše dobré, milí Újezďáci, těm, kteří to budou v nadcházejících dnech potřebovat, přeji hodně štěstí.

Vaše starostka

Karla Jakob Čechová

Související témata: Úřad městské části

Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz