Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - únor 2018

karla.jakob.cechova.jpg

Únor bílý, pole sílí, praví lidová pranostika. Jestli bude únor bílý, to neví nikdo z nás. Co však víme, že v únoru budou mít naše děti jarní prázdniny. Důvodem k únorovému veselí může být masopustní rej masek – již tradiční průvod z Rohožníku do Květnice a dále na Sibřinu. Letos se ho, bohužel, nezúčastním, ale už se těším na fotoreportáž, kterou přineseme v březnovém vydání Zpravodaje a samozřejmě i na webu. O dalších akcích, které nás čekají v únoru, se dočtete na str. 5 v Kalendáriu.

Ráda bych se podívala na to, co nás všechny v Újezdě čeká a na co bychom se měli připravit v březnu. O tom, že je s podivem, že se za poslední desítky let u nás nepodařilo dostavit splaškovou kanalizaci, se popsala už spousta papíru a já se po důvodech, proč tomu tak je, nechci pídit. Co je důležité, že se konečně blížíme do finále a že nás čeká poslední etapa výstavby. Bez dopravních omezení se neobejde, takže od začátku března – přesné datum a trasu objížděk upřesníme na webových stránkách úřadu – se připravme na omezení dopravy. Povolenky jste si, doufám, ponechali od loňského roku, jak jsme upozorňovali ve Zpravodaji. Situace se zkomplikuje ještě stavbou v Běchovicích, kde bude také od začátku března probíhat rekonstrukce a snižování nivelity Českobrodské ulice. O tom, jak a kudy budou vedeny objížďky, probíhají v době, kdy úvodník píši, jednání s Technickou správou komunikací hl. m. Prahy. Tyto dvě stavby nám všem zkomplikují život, a jak jsem psala na začátku, jsem si vědoma toho, že dopravní omezení se stavbami spojená, nebudou pro nikoho z nás nic příjemného. Při jednáních se snažíme, aby dopady objízdných tras byly pro naši městkou část co nejméně obtěžující. Vyřešení dopravních omezení a objížděk nenabízí mnoho variant a dokončení kanalizace je potřebné. Nejdůležitější je v tuto chvíli vědomí, že jde o finální dokončení stavby kanalizace na hlavní!

Na str. 8-9 věnujte prosím pozornost článku, který se týká (nejen) zdravotnického střediska na Rohožníku. Možná jste někteří z vás zaregistrovali podpisovou akci organizovanou zastupitelem Duchkem a spol. proti stěhování zdravotnického střediska. V článku přinášíme informace, které jistě při sbírání podpisů z úst aktérů nezazněly (úmyslně?), byť jsou podstatné. Diskuzi nad podobou nové polikliniky v Újezdě a budoucností zdravotnického střediska na Rohožníku uspořádáme, jakmile bude hotová její studie.

Nakonec bych ráda pozvala újezdské ženy 7. 3. 2018 od 18 hod., v předvečer Mezinárodního dne žen, do divadelního sálu naší školy na divadelní představení Někdo to rád horké. Muži jsou samozřejmě vítáni také.

Nejdříve ale hurá na prázdniny! A ještě, než vyrazíme, nezapomeňme naše ratolesti podle zásluhy ocenit za pololetní vysvědčení. A pokud nedopadlo podle očekávání, nezoufejte! Nobody is perfect.

Vaše starostka Karla Jakob Čechová

Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz