Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - březen 2017

karla.jakob.cechova.jpg

Březen  letos začíná popeleční středou, dnem pokání, chcete-li. Začíná předvelikonoční doba, pro některé z nás postní, které předcházelo masopustní veselí a karneval.

Letošní masopustní karneval se vyvedl. Oproti loňskému roku přišlo víc maškar a v průvodu šli s námi dokonce nefalšovaní velbloudi. Počasí sice bylo sychravé, dobré nálady to však nikomu neubralo. K zahřátí se podával čaj i jiné nápoje, chuťové buňky bylo možno osvěžit pečeným selátkem či výborným koláčem. Do skoku hrála veselá kapela. Opravdu povedený masopust.

A co nás čeká v březnu

20. března proběhne v Divadelním sále Masarykovy ZŠ jednání zastupitelů naší městské části. Jedním z bodů programu bude řešení (spolu)vlastnictví pozemků a budov společnosti Ideal Lux. Přijďte, jste srdečně zváni. Začínáme od 16 hodin. Interpelace, ve kterých můžete vznášet dotazy na nás, zastupitele, začínají od 18 hod.

V březnu také oslavíme Den učitelů. Než se tak stane, ráda bych touto cestou vzdala hold vám všem, milé dámy a pánové, kteří jste se rozhodli pro učitelskou profesi a vyslovila vám veliké poděkování za vaši práci. Pro mě jste hrdinové dnešní doby a tímto se před vámi klaním. Osobní gratulace si nenechám ujít 28. března.

Díky nemoci, která mě letos v zimě skolila hned dvakrát jsem měla příležitost se zastavit a uvědomila jsem si, že i přes to, jak všichni tak nějak pořád remcáme, nevede se nám v Újezdě špatně. Pokračujeme ve stavbě kanalizace, stavíme skautům novou klubovnu, Městské policii novou služebnu, hasičům novou zbrojnici, máme pronajatý Polyfunkční dům (Level), kde je nový Dům dětí a mládeže, novou přístavbu školy, po zimě začneme s opravami komunikací. Zkuste se na chvilku zastavit a porozhlédněte se kolem sebe, já myslím, že důvodů k radosti máme spoustu, jen je nepřehlížet. Těším se na to, co přinese březen, co vy?

Přeji vám spokojený březen, milí Újezďáci.

Vaše starostka Karla Jakob Čechová

Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz