Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - prosinec 2016

karla.jakob.cechova.jpg

Konec roku mne nutí k malé bilanci, co se nám letos podařilo a kde ještě přidat.

Slýchám různé názory na aktivitu zdejších politiků, jaký kdo je, s kým se kdo spojuje, proti komu... Zároveň mám osobní zkušenost druhého volebního období, kdy se v komunální politice objevují stále známé tváře. Mohu vám s radostí sdělit, že politici nejsou tak špatní, jak se to z fám může jevit. Ale také mám občas pocit, že bych měla kolegům zastupitelům znovu přečíst jejich slib, v němž se zavazují k práci ve prospěch naší MČ a ve kterém není ani zmínky o jejich „volební polívčičce“, kterou z jejich kuchyní začínáme poslední dobou cítit.

Ale zpátky k bilanci. Za poslední rok jste sami mohli pozorovat, jak pracujeme. Podařilo se nám otevřít nový školní pavilon. Děti se tam cítí velmi dobře a zabydlely se v moderních třídách tak rychle, že už si ani nedovedou představit, že by měly chodit jinam. Do konce roku snad budou chodit do školy také po hotovém novém chodníku v Čentické. Jeho stavba na krátko zkomplikovala okolní provoz, však jste si na to mnozí stěžovali. V mnohých případech velmi oprávněně. Radnice se vždy snažila vaše podněty zohlednit a zařídit vše tak, aby stavba měla hladký průběh a zároveň neškodila občanům. Na druhou stranu mi není jasné chování bezohledných řidičů, kteří nerespektují,že projíždí stavbou i mezi chodci, a nejsou ochotni na těch pár metrů sundat nohu z plynu.

Když už jsme u těch chodníků a komunikací, doufám, že vbrzku začne oprava povrchu i ulic Druhanické a Ochozské.

K letošní radostné bilanci patří i získání financí na rekonstrukci hasičské zbrojnice. Také jsme získali peníze na novou skautskou klubovnu. Plány jsou hotové, dodavatel stavby vybrán, nezbývá než začít stavět. Vyřešení tohoto dlouhodobého problému, o který se opíraly mnohé újezdské volební kampaně, připadlo na nás a já osobně jsem zato ráda. Současně se skauty dostane nové působiště i Městská policie,která doposud fungovala v ne příliš důstojných prostorách. Letos byla dokončena jedna z posledních etap výstavby kanalizace na Starokolínské ulici. Do příštího období nás čekají už jen další dvě etapy a bude konečně hotovo! Možná jste ani nezaregistrovali, že pokračuje výsadba aleje podél hlavní ulice. V listopadu přibylo sedm dalších nových stromů.

Bohužel se nám nepodařilo vyřešit letitý spor s firmou Ideal Lux, ačkoliv se nabízelo vzájemně výhodné řešení. O tom, jak se věc vyvíjela, psal minulý Zpravodaj. V prosinci se zastupitelstv odprodejem nebude zabývat, ale jednání s firmou Ideal Lux pokračují, neboť problém vyřešit opravdu musíme.

K radostné bilanci patří i postupné práce na projektu MAP, který nejenže mapuje potřeby v našem školství, ale také nás propojuje s okolními městskými částmi v našem správním obvodu. Vzájemného setkávání a předávání si zkušeností a inspirace není nikdy dost. O tom, že Újezďáci mají srdce na pravém místě, jsem se opět přesvědčila během krásné výstavy Ve službách vlasti. Ve sbírce na výcvik asistenčního psa se podařilo v Újezdském muzeu vybrat 11 244 korun. Je to již několikátá charitativní sbírka, kterou jsme zde pořádali a vždy se jednalo o velký úspěch. Za to všem velký dík!

Když píšu tento úvodník, už se těším na první adventní neděli, kdy rozsvítíme, již po šesté, újezdský vánoční strom. Aby mu to slušelo v novém parku, dostal letos nové ozdoby. Doufám, že se vám bude líbit. Ozdobí nám cesty domů během dlouhých večerů v předvánočním čase. Adventní výzdoba má velkou symboliku. Je lhostejné, zda máte doma tradiční kruhový adventní věnec symbolizující věčnost a jednotu, nebo jen dekoraci na stole. Důležité je, že světla svíček nám pomáhají, abychom měli blíž k sobě i k našim blízkým. Nepodléhejme komerčním tlakům, ani špatným zprávám. Uchovejme si sami svou víru v dobro. Užijte si, milí Újezďáci, požehnané svátky a noste v sobě adventní světlo po celý příští rok.

Vaše starostka Karla Jakob Čechová


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz